Provincie Utrecht

Utrecht: 'Buurtbus IJsselstein-Woerden moet blijven'

Provincie Utrecht: 'Buurtbus IJsselstein-Woerden moet blijven'

27-2-2007 -

De tijdelijke proef met buurtbus 505 is een dusdanig succes dat de provincie Utrecht deze buslijn permanent wil maken. De provincie zal daarover binnenkort in gesprek gaan met vervoerder Connexxion.

De buurtbus was bedoeld als een provinciaal experiment van negen maanden om daarmee de bereikbaarheid van de kleine kernen in het westen van Utrecht te verbeteren. De bus, die gereden wordt door vrijwillige chauffeurs onder aansturing van Connexxion, zorgt voor een verbinding tussen IJsselstein en Woerden, via Lopik en Oudewater. De resultaten van deze proef blijken zo positief dat de provincie deze buurtbus in stand wil houden. De bus trekt vooral veel nieuwe reizigers op het traject tussen Lopik en Woerden. Wekelijks maken bijna 500 reizigers gebruik van de bus; het totale aantal reizigers is inmiddels meer dan 10.000. Klanten waarderen de buurtbus over het algemeen zeer positief. Ook gemeenten in het gebied waarderen dit initiatief van de provincie Utrecht en het werk van de buurtbusvereniging en Connexxion.

In april, wanneer de proef met deze buurtbus is afgesloten, wil de provincie het gesprek met Connexxion hebben afgerond. De vergunning van de provincie aan deze vervoerder voor een structurele inzet van de buurtbus zal dan ook zijn aangepast.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196