Val Funda directie speelt DIMO in de kaart

27.02.2007 / 00:03 / Rubriek: Economie / Organisatie: Dimo

Dimo

Datum: 27 februari 2007

Val Funda directie speelt DIMO in de kaart
DIMO campagne 'Hoezo Heilig Huisje?' krijgt onbedoeld ondersteuning

Breda - Het blijven roerige tijden voor huizensites en makelaars. Afgelopen vrijdag nog werd de directie van de NVM-makelaarssite Funda aan de kant gezet . Naar verluidt omdat die een bredere toegang tot de site voorstond, namelijk voor niet-NVM makelaars. Vrijwel op hetzelfde moment zet concurrent DIMO frontaal de aanval in op Funda.

DIMO komt vandaag met de promotiecampagne 'Hoezo Heilig Huisje?', waarbij zij benadrukt dat Funda niet langer 'heilig' is. Uit het DIMO-onderzoek, eind januari afgerond, bleek dat een deel van de makelaars dit nog dacht. Vooral een aantal NVM makelaars. Zij proberen nog steeds krampachtig vast te houden aan het uitsluitend plaatsen op Funda. Liesbeth Maaskant, Sales Manager DIMO: 'Het is een goede site, maar dat is natuurlijk uiteindelijk niet vol te houden, de consument bepaalt immers. Die wil gewoon zoeken op een site met een zo volledig mogelijk aanbod. En een verkoper maakt het echt niet uit of hij nu verkoopt via Funda of DIMO, die staat het liefst op beiden. Nu afgelopen vrijdag definitief duidelijk is geworden dat Funda dicht blijft voor niet-NVM makelaars, zullen ook NVM'ers gedwongen worden de feiten onder ogen te zien'.

In radiospots die vanaf heden landelijk worden uitgezonden (oa op Radio 538) legt DIMO uit waarom Funda niet langer 'heilig' is. De tekst van de spot luid 'De indruk wordt gewekt dat funda.nl onaantastbaar is, maar dat heilig huisje bestaat niet meer. De meeste huizen staan nu al op DIMO. Ook dat koophuis van u. Vraag uw makelaar naar dimo.nl. Het zal hem goed doen. Hij zal er blij mee zijn.' 'Toeval bestaat niet' zegt Frank van der Linden, directeur van DIMO. 'Dat Funda net nú zelf het bewijs levert dat het geen heilig huisje meer is hebben wij echter niet kunnen voorzien'.

Achtergrond: strijd tussen FUNDA / DIMO / Zoekallehuizen Op DIMO was altijd al 98% van alle koopwoningen te vinden van niet NVM makelaars. Sinds eind vorig jaar staat ook nagenoeg het hele aanbod van NVM-makelaars (zo'n 52% het totale woningaanbod) op de site. Dit is mede mogelijk door het arrest van Zoekallehuizen versus NVM, waarin de rechter uitgesproken heeft dat woningen van individuele makelaarsites gespiderd mogen worden. Huizensites die in tegenstelling tot Funda wel het volledige aanbod na kunnen streven zijn in een strijd verwikkeld om het meeste aanbod. Niet alle woningen van makelaars kunnen immers gespiderd worden. Van der Linden:'Dit zit hem voor een klein deel in de techniek, sommige sites zijn nu eenmaal niet te spideren. Een belangrijk deel betreft echter vooral onafhankelijke makelaars en particulieren, die geen site hebben. Een markt waarin DIMO van oudsher sterk is'. Iets wat de concurrerende site Zoekallehuizen ook niet was ontgaan. Directeur Den Hollander van Zoekallehuizen heeft in oktober 2006 DIMO nog benaderd om dit unieke aanbod ook bij hen te plaatsen. Maar Frank van der Linden zegt desgevraagd niet te zijn ingegaan op het verzoek van Zoekallehuizen om dit woningaanbod over te mogen nemen, omdat dit niet past in de strategie van DIMO.


--EINDE PERSBERICHT--

Bericht voor de redactie

Persbericht online: U kunt dit persbericht inclusief bijhorend beeldmateriaal ook terugvinden als PDF-bestand op www.dimo.nl/persberichten.asp

Informatie
Voor aanvullende informatie neemt u contact op met:

DIMO
Frank van der Linden
Managing Director
Mobiel: +31 (0)6-43236879
Tel: +31 (0)76-5310564
E-mail: info@dimo.nl

Liesbeth Maaskant
Sales Manager
Mobiel: +31 (0)6-43236908
Tel: +31 (0)76-5310564
E-mail: info@dimo.nl

www.dimo.nl
DIMO is met ruim 1,5 miljoen bezoekers, 7,2 miljoen online woningbezichtigingen per maand en met inmiddels nagenoeg het totale Nederlandse woningaanbod, de grootste onafhankelijke woonsite van Nederland. Het woningaanbod is afkomstig van makelaars, projectontwikkelaars en consumenten en is behalve op DIMO zelf, ook te vinden op onder andere: www.telefoongids.nl, www.google.nl, www.vtwonen.nl, www.amsterdam.nl en via www.startpagina.nl. Naast meer dan 100.000 koopwoningen biedt DIMO ook nog huurwoningen en het meest uitgebreide overzicht van badkamer- en keukenleveranciers in Nederland. De consument vindt op DIMO eveneens uitgebreide informatie op het gebied van hypotheken, woonverzekeringen en notariaat. Naast de genoemde woningaanbieders werkt DIMO ook voor onder andere ABN/AMRO, SNS Bank, Rabobank en ING.