Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 26 februari

* ERNSTIG MISBRUIK ACHTJARIG MEISJE IN 'OPSPORING VERZOCHT'

(zie ook persberichten 25 en 30 januari)
ROTTERDAM - Het programma 'Opsporing Verzocht' besteedt dinsdagavond 27 februari aandacht aan een ernstig zedenmisdrijf dat woensdag 24 januari in wooncomplex Stroveer plaatsvond. Een 8-jarig meisje liep rond half één vanuit school naar huis toen zij door een nog onbekende man werd benaderd. Hij sprak haar aan en zegt dat ze met hem mee moet komen. Vervolgens werd het kind in de buurt van haar ouderlijk huis meerdere malen ernstig misbruikt. In de uitzending zal naast een reconstructie ook een compositietekening van de dader getoond worden. De Hoofdofficier van Justitie heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van dit misdrijf en tot de aanhouding van de dader. Getuigen of mensen die anderszins informatie kunnen verschaffen over deze zaak worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam via telefoonnummer 0800-6070. Anoniem informatie doorgeven kan natuurlijk ook via telefoonnummer 0800-7000.


* MAN BEROOFD; GETUIGENOPROEP
SPIJKENISSE - De recherche van district De Eilanden stelt een nader onderzoek in naar een beroving van een 23-jarge inwoner uit Spijkenisse. De man kwam zondagavond rond tien voor negen uit een woning aan de Spreeuwenhoek toen hij door twee mannen met een vuurwapen werd bedreigd. Hij werd gedwongen zijn telefoon, portemonnee en halsketting af te geven. De mannen, vermoedelijk van Antilliaanse afkomst, gingen er in de richting van het metrostation Centrum vandoor. De politie is opzoek naar getuigen van deze overval. Mocht u iets hebben gezien neemt u dan contact op met telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0700-8000.


* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN MET ALARMPISTOOL

BERGSCHENHOEK - Politiepersoneel hield zondagavond op de Berkelseweg twee mannen in een auto aan. Het tweetal reed rond tien voor zeven over een parkeerterrein bij het zwembad. Politiepersoneel stelde een onderzoek in en trof in de auto een busje CS gas en een alarmpistool aan. Beide mannen, een 22-jarige Rotterdammer en een 17-jarige inwoner uit Bergschenhoek zijn ingesloten voor nader verhoor.


* PROSTITUANTEN BEKEURD
De politie van district Rotterdam-West heeft in de afgelopen week en in het afgelopen weekend 29 prostituanten bekeurd. Dit gebeurde in het kader van het tegengaan van overlast. Tijdens diverse controles, waarbij gebruik is gemaakt van de 'lokhoer', zijn de mannen op het Heemraadplein en omgeving bekeurd. Zij krijgen tevens een brief van de burgemeester toegestuurd. Daarnaast zijn er drie prostituees bekeurd. Zij kregen een gebiedsontzegging.

Uitgave zondag 25 februari

* ALCOHOLCONTROLES GEHOUDEN
ROTTERDAM - Door politiepersoneel zijn, in de nacht van zaterdag op zondag, op diverse locaties in de gehele regio alcoholcontroles gehouden. Deze controles zijn gericht op het verminderen van dodelijke slachtoffers in het verkeer en het vergroten van de verkeersveiligheid. In totaal zijn 3673 bestuurders gecontroleerd 68 van hen hadden teveel gedronken en kregen een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod. Eén bestuurder bleek na controle 2,2 promillage alcohol in zijn bloed te hebben waar 0,5 is toegestaan. Vier rijbewijzen zijn direct ingevorderd.


* NA BEDREIGING VUURWAPEN IN BESLAG GENOMEN; VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - In een kelderbox van een woning aan de Oldegaarde is door politiepersoneel een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De 25-jarige eigenaar is aangehouden en ingesloten. Rond half één, zaterdagmiddag, waarschuwde een 59-jarige inwoner uit 'sGravenhage de politie dat hij door een 25-jarige Rotterdammer in een woning aan de Oldengaarde was bedreigd met een vuurwapen. Door politiepersoneel werd vervolgens in de woning een onderzoek ingesteld waarbij het vuurwapen in de kelderbox werd aangetroffen. Het wapen is in beslag genomen.

Uitgave zaterdag 24 februari

* FIETSSTER GEWOND NA ONGEVAL
ROTTERDAM-BOSPOLDER- Een 47-jarige Rotterdamse fietsster raakte vrijdag begin van de avond op de Schiedamseweg ernstig gewond. De vrouw fietste in de richting van de Lage Erfbrug en passeerde een geparkeerd staande auto. De 53-jarige bestuurder van de auto opende ineens het portier om uit te stappen. De fietsster knalde tegen het portier aan en kwam ten val, met haar hoofd op het asfalt. Zij verloor kort het bewustzijn. De Traumaheli kwam ter plaatse en het slachtoffer werd door ambulancepersoneel overgebracht naar het Erasmus MC. Hier is zij opgenomen met hersenletsel en een fractuur. De 53-jarige bestuurder is aangehouden voor verhoor, maar later heengezonden. Hem is slachtofferhulp aangeboden.


* MAN GEWOND NA STRAATROOF
ROTTERDAM-STRUISENBURG- Een Rotterdams echtpaar, beiden 71 jaar oud, is vrijdagavond omstreeks elf uur het slachtoffer geworden van een straatroof met geweld. De twee liepen op de Boompjes naar de Maasboulevard toen plotseling een onbekend gebleven man de tas van de vrouw van haar schouder wilde trekken. De vrouw hield stevig vast, waardoor een worsteling ontstond. De berover trok op een gegeven moment een mes, bedreigde het echtpaar en stak in de arm van de man. Daarna ging de dader er met de tas vandoor. De man is in het Havenziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De politie stelt een onderzoek in naar de beroving.


* POLITIE HOUDT MAN AAN MET VUURWAPEN
SCHIEDAM-SPAANSE POLDER- Politiepersoneel hield in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Schuttevaerweg een 25-jarige man uit Dordrecht aan voor wapenbezit. Vanuit een horecagelegenheid aan de Schuttevaerweg was kort daarvoor de politie gebeld voor een onenigheid. Toen de politie aankwam ging de verdachte ervandoor en werd de informatie gegeven dat hij een vuurwapen bij zich zou dragen. Hierop werd te voet de achtervolging ingezet en kon de man korte tijd later, met behulp van enkele politieauto's klem worden gezet en gaf hij zich over. Het doorgeladen vuurwapen werd onder een auto aangetroffen. Bij het fouilleren van de verdachte werd munitie gevonden. Hij is overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten voor verhoor.

Uitgave vrijdag 23 februari

* VERDACHTE GEWAPENDE OVERVAL DANKZIJ OMSTANDERS AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Dankzij het kordate optreden van omstanders hield de politie vrijdagochtend een verdachte aan van een gewapende overval op een juwelier in de Bergse Dorpsstraat. Rond tien uur kwamen twee mannen de winkel in en bedreigden het personeel met een vuurwapen. Zij gingen er, nadat diverse vitrines waren ingeslagen, met juwelen vandoor. Een aantal winkeliers en bouwvakkers die getuige waren, bedachten zich geen moment en gingen achter de daders aan. Eén van hen, een 20-jarige Amsterdammer, werd staande gehouden en overgedragen aan de gealarmeerde politie. Een tas met de buit en het vuurwapen werden teruggevonden. De recherche van het district Noord stelt een nader onderzoek in naar de tweede verdachte.


* SNACKBAR OVERVALLEN; WAARSCHUWINGSSCHOT GELOST

ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Zuid heeft donderdagavond een waarschuwingsschot gelost tijdens een achtervolging van een verdachte van een overval. Rond tien over zes werd een snackbar aan de Slinge door vier mannen overvallen. Eén van hen had een vuurwapen en bedreigde daarmee de 49-jarige eigenaar. Vervolgens werd een geldbedrag, een bankpas en een mobiele telefoon meegenomen. Na onderzoek in de omgeving werd één van de vermoedelijke verdachten, die op een fiets reed, door het slachtoffer herkend waarna een achtervolging werd ingesteld. Tijdens deze achtervolging werd door een politieagent, op de Krabbedijkestraat, een waarschuwingsschot gelost. Dit mocht echter niet baten. De verdachte wist te ontkomen. Een nader onderzoek wordt ingesteld naar de overvallers.


* DANKZIJ BURGERS HOUDT POLITIE MANNEN NA AUTO-INBRAAK AAN

ROTTERDAM - Een 22-jarige en een 24-jarige man uit Polen werden donderdagmiddag na een auto-inbraak aan de Kralingse Plaslaan aangehouden dankzij het kordate optreden van burgers. Rond één uur zag een collega van een 42-jarige man uit Tilburg dat in de auto van de man werd ingebroken. Samen met een aantal andere mensen rende het tweetal naar buiten en hield de twee verdachten staande. Gealarmeerd politiepersoneel hield het tweetal aan. Zij werden in verzekering gesteld.


* VERNIELERS VAN RUIM DERTIG AUTO'S AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Door het kordate optreden van een 46-jarige man en zijn 20-jarige zoon zijn drie jongens die ruim dertig auto's hadden vernield aangehouden. Het Rotterdamse drietal van 17, 18 en 18 jaar oud zijn in de nacht van donderdag op vrijdag rond half twee op heterdaad aangehouden. Direct daarna werd de politie gewaarschuwd die het drietal meenam en insloot. De verdachten vernielden de auto's die in de Bergse Rechterrottekade, de Minstreelstraat, de Juliana van Stolberlaan, de Kleiweg, de Uitweg, De Erasmussingel, de Robijnstraat en de Zonnebloemstraat stonden. Van de auto's werden onder meer spiegels afgetrapt. De recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit.


* ONDERZOEK AERT VAN NESSTRAAT
(Zie ook persbericht woensdag 21 februari)
ROTTERDAM-CENTRUM - Een team van 20 rechercheurs onderzoekt de exacte toedracht van het overlijden van een 69-jarige man uit Voorburg. Uit sectie is gebleken dat de man door geweld om het leven is gekomen. Het slachtoffer werd woensdagochtend door een familielid in een banketbakkerij aan de Aert van Nesstraat aangetroffen en overleed korte tijd later.