Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 15 februari 2007

Persbericht

Informatieavond over bouwplan seniorenwoningen in multifunctionele accommodatie Koekange

Woensdagavond 28 februari 2007 wordt er in dorpshuis De Schakel in Koekange een informatieavond georganiseerd over een bouwplan voor seniorenhuisvesting in een multifunctionele accommodatie aan de Esdoorn in Koekange. Woonstichting Actium heeft een bouwaanvraag ingediend voor de bouw van twintig huur- en acht koopwoningen in een multifunctioneel centrum waarin ook huisarts, fysiotherapeut, kapper, kinderopvang, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang worden ondergebracht.

Achtergrond
Begin 2004 is een onderzoek gestart maar de mogelijkheden tot realisatie van een zorgcentrum voor ouderen in Koekange. Dit onderzoek is breed opgezet. Om de haalbaarheid te vergroten, is ook de combinatie met andere functies die de leefbaarheid van het dorp positief kunnen beïnvloeden, onderzocht. Uit dit onderzoek is gebleken dat realisatie van seniorenwoningen met zorgverlening mogelijk is in combinatie met kinderdagopvang, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang.

Op 14 december 2005 is een intentieovereenkomst getekend tussen de gemeente, Woonstichting Actium, Icare Thuiszorg, de plaatselijke huisarts, de plaatselijke fysiotherapeut en de Stichting Speelwerk. Hierbij is de intentie uitgesproken samen verder te werken aan de ontwikkeling van een concreet bouwplan voor eigentijdse seniorenwoningen in combinatie met een multifunctioneel centrum. In nauw overleg tussen de verschillende deelnemers van het project en de gemeente heeft Woonstichting Actium een bouwplan ontwikkeld. Recent is de bouwaanvraag ingediend.

De informatieavond wordt gehouden in dorpshuis De Schakel in Koekange, Prinses Margrietlaan 1 in Koekange en begint om 20.00 uur.

///////////////////////////////