Politie Hollands Midden

Datum: 28 februari 2007


---
Leiden Drie jongens aangehouden wegens mishandeling De politie van Leiden heeft op dinsdag 27 februari, rond 20.10 uur, drie jongens aangehouden op de Willem Barentszstraat op verdenking van het mishandelen van een onbekend gebleven jongen.

Een politieagent die in de buurt was kon de drie aanhouden nadat een getuige hen aanwees als verdachten. De jongens, twee Leidenaren van 15 jaar en een 16 jarige Leiderdorper, werden overgebracht naar het politiebureau waar zij gehoord werden. De jongens verklaarden in groepsverband een jongen op een fiets te hebben lastiggevallen. Ze zouden hem achtervolgd hebben en de jongen van zijn fiets af hebben getrokken en hem met de vuist hebben geslagen.

De politie heeft nog geen aangifte en is op zoek naar de jongen die mishandeld is. De jongen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie van Leiden Midden via 0900-8844 of zich te melden bij het bureau aan de Volmolengracht (zijstraat van de Langegracht).

Leiden Politie houdt Leidenaar aan wegens bedreiging De politie van Leiden heeft een 24 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het bedreigen van een onbekend gebleven vrouw en een beveiligingsmedewerker van het ziekenhuis.

Op dinsdag 27 februari meldde een getuige dat een vrouw op de Bargelaan een klap had gekregen van een man die ineens in woede ontstak. De man schold haar uit waarop de getuige riep dat zij de politie zou bellen. De verdachte rende vervolgens weg in de richting van het ziekenhuis. De getuige meldde het incident aan de beveiligingsmedewerker van het LUMC die de man aansprak. Daarop bedreigde de verdachte de beveiligingsmedewerker. Op dat moment kwam de politie aan die de verdachte aanhield. De verdachte is ingesloten, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Eenzijdig ongeval Een 52 jarige Leidenaar is op dinsdag 27 februari, rond 22.15 uur, gewond geraakt nadat hij met zijn brommer over de Agaatlaan in het gat van de bussluis was gereden. Hij sloeg een paar keer over de kop en raakte gewond. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De Leidenaar kwam uit de richting van de Stevenshofdreef en had door de grote hoeveelheid water het gat van de bussluis niet gezien.

Alphen aan den Rijn Automobilist aangehouden De politie heeft woensdag 28 februari rond 00.15 uur op de N11 een 25 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Dit gebeurde na een melding dat de man op de N11 in de richting van Leiden aan het 'spookrijden' was. Toen agenten bij de N11 kwamen zagen ze nog net dat hij met zijn auto naar de goede rijbaan reed door door de middenberm te ploegen. Daarbij werd een lichtmast geraakt en beschadigd. De agenten wisten bij de auto te komen en lieten hem stoppen. De auto miste een linkervoorband, had schade en de kentekenplaats was verdwenen.

De agenten besloten de man aan te houden. Daartegen verzette hij zich. Met behulp van meerdere agenten lukte het om hem naar het politiebureau over te brengen. Daar weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse om vast te stellen of de man onder invloed verkeerde. Verder bedreigde hij enkele agenten. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten. De politie zal proces-verbaal opmaken voor diverse verkeersmisdrijven en het bedreigen van een ambtenaar in functie. Ook doet de politie nog onderzoek waar de auto de schade heeft opgelopen en mogelijk andere eigendommen heeft beschadigd.

Boskoop Verkeersongeval Een 45 jarige fietsster uit Boskoop is dinsdag 27 februari gewond geraakt nadat zij een aanrijding had gekregen met een auto met aanhangwagen. De aanrijding vond plaats op de Reijerskoop te Boskoop. De fietsster reed over de Reijerskoop in de richting van de Goudse Rijweg. Zij werd ingehaald door een auto met aanhangwagen bestuurd door een 23 jarige man uit Randwijk. Zij bleef haken aan de aanhangwagen en kwam ten val. Zij klaagde over pijn in haar rug en is ter behandeling meegenomen naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Gouda Kindje (2) aangereden door fietser Een 2 jarige jongetje uit Gouda is op dinsdag 27 februari, rond 15.50 uur, door een fietser aangereden. Het jongetje liep samen met zijn vader over de Kleiweg, een voetgangersgebied. De vader zag een fietser uit de richting van de Regentesse Plantsoen komen rijden. De jongen fietste rechtop zijn zoontje af en raakte hem frontaal. Het jongetje liep schaafwonden aan zijn gezicht op. De jongen fietste vervolgens zonder zijn identiteit kenbaar te maken weg, waarop de vader de politie belde. De politie heeft een onderzoek ingesteld om de identiteit van de verdachte te achterhalen.

Doorrijden na een ongeval strafbaar Doorrijden na een ongeval is een strafbaar feit. Als iemand betrokken is bij een aanrijding waarbij er schade of letsel is toegebracht, mag hij/ zij de plaats van het ongeval niet verlaten tot het moment dat hij/ zij de gelegenheid heeft geboden tot het vaststellen van de identiteit en die van het voertuig. Wanneer er gewonden zijn mag de bestuurder de gewonden niet in hulpeloze toestand achterlaten. Een bestuurder die betrokken is bij het ongeval kan in dit geval eerste hulpverlenen en de hulpverleningsdiensten oproepen via 1-1-2.

Gouda Aanhouding na diefstal uit bedrijf De politie heeft op dinsdagmiddag, rond 13.50 uur, een 24 jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van diefstal uit een pand aan de Industriestraat. Een werknemer van het bedrijf zag een auto het pand aan de Industriestraat binnenrijden. Hij herkende de auto van een vorige keer waarna er later opgemerkt werd dat er spullen uit het pand waren weggenomen. De werknemer had het idee dat dit weer zou gebeuren en sloot het toegangshek zodat de man niet meer weg kon komen. Hij belde de politie die direct ter plaatse kwam. In de auto van de verdachte werden spullen aangetroffen die hij vanuit het pand had weggenomen. Agenten hebben de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --