Ingezonden persbericht


Persbericht D66 Provincie Utrecht

Google Maps laat politieke keuzes D66 Provincie Utrecht zien

Utrecht - 28 februari. Vanaf vandaag is via via een speciale versie van Google Maps op de website van D66 Provincie Utrechtte zien welke politieke keuzes D66 de komende vier jaar in de provincie Utrecht maakt. "Met deze functie kan iemand snel en eenvoudig zien wat onze speerpunten in zijn of haar omgeving zijn. En je kunt zien of een van onze eerste tien kandidaten in de buurt woont", zegt lijsttrekker Ralph de Vries. "Ik hoop dat op deze manier duidelijk wordt dat de provinciale verkiezingen gaan over onderwerpen die in ieders achtertuin spelen. En dat we de spreekwoordelijke kloof tussen politiek en inwoners zo weer een beetje weten te dichten."

Ralph de Vries hoopt dat de D66-versie van Google Maps voor de provincie Utrecht aanleiding is om ook dit soort middelen te gaan gebruiken. "Met Google Maps en eventuele aanvullende applicaties kun je complexe beslissingen op het gebied van ondermeer ruimtelijke ordening voor inwoners meer begrijpbaar maken. Laten zien dat we praten over hun omgeving. Je kunt gevolgen van verschillende varianten van beslissingen koppelen aan huidige landkaarten. Op die manier maak je als provincie op eenvoudige wijze duidelijk wat de effecten zijn voor de leefomgeving van mensen."

Voor D66 heeft het Utrechtse Greenberry Google Maps ingezet om kandidaten te profileren en de programmapunten van de partij inzichtelijker te maken. Greenberry adviseert en ontwikkelt internetconcepten en -toepassingen voor bedrijven. Daarbij maakt het bedrijf onder andere gebruik van Google Maps om informatie toegankelijker te maken. Greenberry ziet de mogelijkheden van internet om organisaties te helpen op diverse gebieden te innoveren. Ralph de Vries: "Greenberry is een voorbeeld van de innovatieve kenniseconomie die D66 in de provincie Utrecht wil stimuleren. Het is een jong en innovatief bedrijf dat baat heeft bij initiatieven als de Taskforce Innovatie. D66 heeft in de afgelopen vier jaar gehamerd op innovatie als motor van groei. Dat blijven we doen. Greenberry laat zien wat voor kennis we in Utrecht reeds in huis hebben als het gaat om internet-innovaties."

/// einde persbericht ///

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht