Ingezonden persbericht


Trend Micro introduceert nieuwe versie ScanMail voor Microsoft Exchange

Verbeterde beveiliging, prestaties en integratiemogelijkheden

Utrecht, 28 februari 2007 - Trend Micro, Incorporated (TSE: 4704, Nasdaq: TMIC), marktleider op het gebied van netwerkantivirus- en internetcontentbeveiliging, introduceert versie 8.0 van Trend Micro ScanMail voor Microsoft Exchange. Deze nieuwe versie ondersteunt zowel Microsoft Exchange Server 2007 als eerdere versies. Gebruikers profiteren van krachtige bescherming tegen e-mailbedreigingen, zoals spam, phishing, virussen en ongepaste content. De oplossing omvat nu ook technologie die beschermt tegen zero-day aanvallen, imagespam en gerichte spyware.

Bescherming van de mailserver is een belangrijk onderdeel van gelaagde e-mailbeveiliging. Deze vorm van beveiliging inspecteert interne communicatie en vormt een aanvulling op perimeterbescherming. Trend Micro liep in 1997 voorop met de introductie van ScanMail, een oplossing die servergebaseerde bescherming bood tegen e-mailvirussen. Dit product is uitgegroeid tot een bewezen beveiligingsoplossing. Versie 8.0 van ScanMail voor Microsoft Exchange biedt gebruikers een aantal nieuwe voordelen.

ScanMail voor Microsoft Windows 8.0 biedt verbeterde bescherming en prestaties. Daarnaast zijn de integratiemogelijkheden met de Microsoft-infrastructuur uitgebreid, waardoor de impact van de oplossing op de mailserver teruggebracht en het beheer vereenvoudigd is. Dit resulteert in optimale beveiliging van de mailserver en communicatiebescherming tegen lage kosten.

"Bedrijven van elke omvang vertrouwen op ScanMail voor Exchange voor de beveiliging van content en messaging met lage beheerinspanningen", zegt Max Cheng, algemeen directeur zakelijke activiteiten van Trend Micro. "Trend Micro biedt een beter presterende, naadloos geïntegreerde en eenvoudiger te beheren beveiligingsoplossing voor mailservers, onder andere voor de recent geïntroduceerde Microsoft Exchange Server 2007."

Met ScanMail voor Microsoft Exchange 8.0 maakt Trend Micro optimaal gebruik van de nieuwe beveiligingsfunctionaliteit in Exchange Server 2007. Klanten beschikken hiermee over een geavanceerde beveiligingsoplossing. Zo biedt dit product x64-bit-ondersteuning, volledige ondersteuning van het Microsoft Intelligent Message Filter (IMF) en hoog-beschikbare clusters. De nieuwe versie is ook te integreren met Microsoft Operations Manager (MoM) en de junkmail-folder van Microsoft Outlook, waardoor het beheer sterk wordt vereenvoudigd. Bovendien zorgt de nieuwe antivirusaanpak binnen Exchange Server 2007 ervoor dat Trend Micro incrementele scanning kan bieden, wat leidt tot een toegenomen efficiëntie.

Bedreigingen van contentbeveiliging worden steeds intelligenter. Kwaadwillenden combineren technieken om waardevolle data te achterhalen en te gebruiken voor geldelijk gewin. Om beschermd te blijven tegen dergelijke verraderlijke bedreigingen, is een meerlaagse beveiligingsaanpak op basis van bewezen technologieën aan te raden. Messaging-beveiliging op de gateway helpt bedrijven bij het tegenhouden van bedreigingen in een vroeg stadium. Daarnaast breidt mailserverbeveiliging de controle uit tot de e-mailinfrastructuur, waardoor ook opgeslagen e-mails worden meegenomen. Vanuit zijn Enterprise Protection Strategy combineert Trend Micro ScanMail met andere oplossingen, waardoor een gelaagde bescherming wordt geboden tegen complexe e-mail- en internetaanvallen.

Trend Micro ScanMail voor Microsoft Exchange 8.0 is vanaf april 2007 beschikbaar.