Politie Hollands Midden

Datum: 28 februari 2007

Noordwijkerhout Hennepstekkerij ontmanteld Het politieteam van Noordwijkerhout heeft op woensdagochtend 28 februari aan de Boekhorsterweg een hennepstekkerij aangetroffen.

Agenten kwamen de stekkerij op het spoor nadat zij de dag ervoor een wietlucht hadden waargenomen. De volgende dag gingen ze langs de deur en doorzochten ze de woning en de naastgelegen schuur. Op de zolderruimte van de schuur troffen agenten de stekkerij aan. In totaal bleken er meer dan 10.000 plantjes te groeien. De plantjes zijn door een daarin gespecialiseerd bedrijf vernietigd.

Het energiebedrijf is naar de schuur toegekomen om te zien of er gerommeld was met de energievoorziening, dit was niet het geval. Het energiebedrijf was de kwekerij niet op het spoor gekomen. De kwekerij had als dekmantel een bonsaikwekerij te zijn en het energiegebruik was daardoor niet opvallend hoog te noemen.

Verdachten De politie heeft in deze zaak zes aanhoudingen verricht. Het gaat om vijf Brazilianen van 24, 25, 31 (2x) en 38 jaar. Zij worden verdacht in de hennepkwekerij te hebben gewerkt. Een 43 jarige Amsterdammer is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de kwekerij.

De arbeidsinspectie gaat onderzoeken of er sprake is van illegale arbeid. Vermoed wordt dat de vijf Brazilianen illegaal aan het werk waren.

Stekken Stekken is een techniek om het aantal planten te vermeerderen. Van een moederplant worden stekjes afgehaald en in stekgrond gezet. Vervolgens groeien de stekjes met de juiste voedingstoffen en klimaatsbeheersing tot volwassen planten die weer doorverkocht kunnen worden aan hennepkwekerijen.

--- noot voor de redactie/