Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 28 februari 2007 070228

Nijmegen brengt kenniswerkers in beeld

De gemeente Nijmegen en de ondernemersvereniging Nederlandsche Maatschappij voor Handel en Nijverheid, afdeling Nijmegen brengen dit jaar internationale kenniswerkers in Nijmegen in kaart. Deze kenniswerkers zijn van grote betekenis voor de kennisinstellingen en hoogwaardige bedrijvigheid in de stad. Zij zijn bovendien ambassadeur voor onze stad in het buitenland. Op donderdag 1 maart organiseert de Nederlandsche Maatschappij voor Handel en Nijverheid, afdeling Nijmegen in Museum Het Valkhof de eerste van een serie netwerkgelegenheden voor deze groep. Burgemeester Thom de Graaf opent de bijeenkomst om 19.30 uur.

Buitenlandse kenniswerkers zijn belangrijk omdat zij bedragen aan hoogwaardig onderzoek of expertise leveren voor Nijmeegse bedrijven die in Nederland moeilijk is te vinden. Op die manier dragen zij bij aan de economische groei van de regio en het imago van Nijmegen als kennisstad. Hun aanwezigheid is een belangrijke reden voor nieuwe bedrijven, instellingen en andere kenniswerkers om zich in deze regio te vestigen. De gemeente Nijmegen wil daarom van deze groep weten hoe aantrekkelijk Nijmegen is als vestigingsplaatsfactor voor kennismigranten. Daarvoor wordt ook een enquete gehouden.

Iedereen die als buitenlandse medewerker een bijdrage levert aan het innovatieproces of de wetenschap is een internationale kenniswerker. Zij hebben een katalyserende rol in innovatieprocessen. In Nijmegen gaat het bijvoorbeeld om honderden medewerkers van de Radboud Universiteit, het UMC en NXP, het voormalige Philips Semiconductors. Maar ook veel innovatieve MKB-bedrijven in de stad maken gebruik van internationale kenniswerkers.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting, doorkiesnummer 3292380