Provincie Utrecht

februari met lijsttrekkers Provinciale Staten Utrecht

Chatsessie op 28 februari met lijsttrekkers Provinciale Staten Utrecht

20-2-2007 -

Stel uw vragen aan de tien lijsttrekkers van de Provinciale Staten. In het kader van de verkiezingscampagne 'Kies 7 maart voor een mooier Utrecht' beantwoorden zij op woensdag 28 februari vanuit Media Plaza te Utrecht een uur lang vragen van geĂŻnteresseerde burgers uit de Provincie Utrecht. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen. Via de website www.provincie-utrecht.nl (onder de knop `chatsessie') kan men deelnemen van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Inwoners kunnen tijdens het chatten gericht vragen stellen aan een lijstrekker. De vragen worden gescheiden naar de vijf centrale thema's die in de verkiezingcampagne centraal staan: wonen, bereikbaarheid, werk en economie, "groene ruimte" en "samen leven". Gedurende een uur kunnen deelnemers korte en bondige antwoorden van de politici terug verwachten.

Onder het motto "Kies 7 maart voor een mooier Utrecht"ging op 1 februari de verkiezingscampagne voor de provincie Utrecht van start. Doel van de campagne is inwoners zo goed mogelijk te informeren over dat wat de provincie doet en over de keuzes die burgers kunnen maken. Dit gebeurt aan de hand van vijf zichtbare en concrete onderwerpen waar de provincie een rol speelt: werk en economie, wonen, bereikbaarheid, "samen leven" en "groene ruimte". Aan de verkiezingen nemen in totaal tien partijen deel. Nieuwkomers zijn Mooi Utrecht en de Partij voor de Dieren. De overige acht partijen zijn CDA, PvdA, VVD, GroenLinks, D66, ChristenUnie, SP en SGP. Op de website van de provincie is meer informatie over de verkiezingen te vinden.

Meer informatie: Marian Mulder, telefoon 030-2582111