Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

iNEWiT haalt 1,4 miljoen op

Mechelen, België ­ 28 februari 2007 - iNEWiT, de Belgische innovator in mobiele video oplossingen, heeft 1,4 miljoen opgehaald in een tweede investeringsronde met Big Bang Ventures, Vinnof en Allegro.

Na een initiële ronde in september 2006, verheugt iNEWiT er zich op dat Big Bang Ventures is opgetreden als hoofdinvesteerder in een nieuwe financieringsronde van 1,4 miljoen. Big Bang Ventures investeerde 1 miljoen in deze ronde. De investeerders uit de initiële ronde, Allegro en Vinnof, zijn ook deze keer weer van de partij.

iNEWiT is een opkomende leider in "plug and play" mobiele video communicatie toestellen. iNEWiT's producten maken gebruik van haar eigen technologie ­waarvoor een patent in aanvraag is- voor het doorsturen van video, data en geluid over een brede waaier van draadloze en bekabelde omgevingen en platformen (mobiele telefoons, PDA, PC, ...). De voornaamste toepassingen situeren zich op het vlak van de persoonlijke en zakelijke beveiliging, toezicht en bewaking van huizen, tweede verblijven, zorgbehoevende familieleden, magazijnen, kantoren en voertuigen maar kan ook publieke displays draadloos aansturen.

De investeringen zullen voornamelijk aangewend worden voor de financiering van de eerste productieruns en om de marktaanwezigheid in Europa, het Midden Oosten, Afrika en Azië uit te bouwen. Met deze investering zal Frank Maene van Big Bang Ventures tevens de raad van bestuur vervoegen.

Koen Faes, CEO iNEWiT: "Ik ben zeer blij om Big Bang Ventures op onze raad van bestuur te mogen verwelkomen. Zij brengen een uitgebreid netwerk en operationele ervaring mee om onze snelgroeiende organisatie te helpen haar plaats op te eisen in onze doelmarkt wereldwijd."

Frank Maene, Managing Partner van Big Bang Ventures : "We zijn erg onder de indruk over het gebruiksgemak van iNEWiT's producten. Zet het toestel aan, stuur het een SMS en je kan een live video-stream van de camera zien op je mobiele telefoon. En het werkt met vrijwel alle mobiele telefoons, PDA's en PC's. Het bedrijf is nog jong maar heeft toch al veel bereikt: ze hebben net de derde versie van hun product uitgebracht en de pijplijn ziet er al vrij indrukwekkend uit."

Over iNEWiT

Koen Faes, CEO en Paul Mortelmans, CTO hebben iNEWiT opgericht eind 2005, maar startten de activiteiten al een jaar eerder, om te voldoen aan de groeiende vraag naar betekenisvolle applicaties in de wereld van 3G telecommunicatie en mobiele video communicatie toepassingen.
iNEWiT is een opkomende leider in "plug and play" mobiele video communicatie toestellen. iNEWiT's producten maken gebruik van haar eigen technologie ­waarvoor een patent in aanvraag is- voor het doorsturen van video, data en geluid over een brede waaier van draadloze en bekabelde omgevingen en platformen (mobiele telefoons, PDA, PC, ...). De

voornaamste toepassingen situeren zich op het vlak van beveiliging en bewaking, domotica, en het aansturen van publieke displays.
iNEWiT heeft in totaal 2.000.000 opgehaald bij Big Bang Ventures, Allegro en Vinnof. Het bedrijf is gevestigd in Mechelen, België.
www.inewit.be

Over Big Bang Ventures

Big Bang Ventures investeert in jonge, innovatieve bedrijven binnen de informatie en communicatie technologie sector in de ruime Benelux regio. Gestart in 2000, heeft het fonds ruim 40 miljoen in beheer. Samen met een tiental Venture Partners ­ allen ex-CEO's en managers die hun strepen hebben verdiend in de internationale ICT wereld ­ begeleidt het Big Bang Ventures team haar portfolio bedrijven op een zeer actieve wijze.

Eerdere investeringen omvatten DataCenterTechnologies, verkocht aan Symantec; Dedigate, verkocht aan het in Miami gevestigde Terremark en Clear2Pay, een toonaangevende onderneming in betalingstechnologie.
www.bbv.be

Over Vinnof en ParticipatieMaatschappij Vlaanderen

Vinnof, het Vlaams Innovatiefonds, is een 100% dochtervennootschap van ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV). Innovatieve starters met een hoog risicoprofiel en sterk groeipotentieel kunnen terecht bij Vinnof voor risicokapitaal. (www.vinnof.be)

ParticipatieMaatschappij Vlaanderen is een zelfstandige investeringsmaatschappij. Zij geeft vitamines aan de Vlaamse economie en is hét instrument voor het realiseren van het economisch overheidsinitiatief. PMV streeft daarbij naar economische groei, maar hecht ook veel belang aan het maatschappelijk rendement van haar initiatieven. Kortom, PMV geeft stuwkracht aan projecten die belangrijk zijn voor onze regio. Op die manier creëert PMV meer/waarde voor het geld dat Vlaanderen investeert in haar toekomst. www.pmvlaanderen.be

Contact

Frank Maene Koen Faes Big Bang Ventures iNEWiT NV Antwerpsesteenweg 19 Schaliënhoevedreef, 20 D B-9080 Lochristi, België B-2800 Mechelen Tel: +32 (0)477 20 17 82 Tel: +32 15 272 304 E-mail: frank@bbv.be E-mail: info@inewit.be

Ben Jehaes
Communicatiemanager
ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV) NV
Tel: +32 (0)495 54 78 40
E-mail: ben.jehaes@pmvlaanderen.be


---- --