Ingezonden persbericht


---PERSBERICHT-----

Jonge Socialisten houden wedstrijdje "SCHANDE!"-schreeuwen in voorbereiding op debat regeringsverklaring

Jongeren verloten SP-awards onder mensen die het hardst "SCHANDE!" kunnen schreeuwen

De Jonge Socialisten houden vanmiddag (woensdagmiddag) vanaf 17 uur een schreeuwwedstrijd in Groningen als voorbereiding op het debat over de regeringsverklaring dat morgen plaatsvindt. Voorbijgangers die het hardst "SCHANDE!" in een geluidsmeter kunnen schreeuwen winnen een tomaat. JS Groningen-voorzitter Michiel Emmelkamp: "Hard schreeuwen is ook een kunst en daarom verloten we SP-awards onder mensen die dat goed kunnen."

Volgens Emmelkamp blinken de linkse oppositiepartijen sinds de verkiezingen van 22 november vooral uit in schreeuwen en hij verwacht niet dat dat tijdens het debat over de regeringsverklaring van donderdag anders zal zijn. "Zondag beweerde Jan Marijnissen zelfs dat zijn partij had geregeld dat er een generaal pardon komt, dat de huurliberalisatie van de baan is en dat de verzorgingstehuizen worden verbeterd. Dat is natuurlijk klinkklare onzin. De PvdA is immers de enige linkse partij die de daad bij het woord voegde en het het heeft geregeld. Als SP en GroenLinks echt een ander akkoord hadden gewild hadden ze mee moeten praten!"

De PvdA-jongeren denken erover om een andere keer nog een kampioenschap 100-meter-sprint-weg-van-de-formatietafel te organiseren, maar voorlopig laten ze het bij de genoemde "SCHANDE!"-schreeuw-wedstrijd. Winnaars krijgen een SP-award in de vorm van een rode tomaat. Emmelkamp: "Ik ben trouwens van mening dat schreeuwen alleen bij deze wedstrijd beloond zou moeten worden. Normaal gesproken ben ik meer fan van geen-woorden-maar-daden. Ik hoop daarom dat de PvdA op 7 maart, bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten en Eerste Kamer, een passende beloning krijgt voor het binnengehaalde sterke, groene en sociale resultaat tijdens de kabinetsformatie."

------EINDE PERSBERICHT------
De actie vindt plaats vanaf 17 uur op de kruising tussen de Grote Markt, Vismarkt en Herestraat in Groningen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michiel Emmelkamp via 0641863939.

--
Jonge Socialisten afdeling Groningen
Haddingestraat 10
9711 KD, Groningen

http://www.js.nl/groningen info@jsgroningen.nl