Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda woensdag 28 februari

BREDA, 28 februari 2007

Winkeldief binnen enkele uren twee keer aangehouden

BREDA: Een 23-jarige Bredanaar die dinsdagmorgen rond 10.45 uur werd aangehouden in verband met een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Haagdijk, is direct na zijn vrijlating opnieuw in de fout gegaan. De zwaar verslaafde man ging tegen 14.00 uur naar een supermarkt aan de Cypresstraat en probeerde enkele cosmeticaproducten te stelen. Die zou hij kunnen ruilen voor cocaïne bij zijn dealer. De hardleerse Bredanaar is in verzekering gesteld.

BREDA: Een 37-jarige Bredase vrouw is dinsdagavond rond 20.00 uur aangehouden bij een groothandel aan de Konijnenberg. Zij probeerde een digitale camera te stelen, maar werd betrapt. Na verhoor is de vrouw met een schikkingsvoorstel in vrijheid gesteld.

Bredase aangehouden na geluidsoverlast

BREDA: De politie heeft woensdagmorgen kort voor 05.00 uur een 32-jarige Bredase vrouw aangehouden. De bewoonster van een flatwoning aan de Wensel Cobergherstraat veroorzaakte veel geluidsoverlast door het draaien van harde muziek. Agenten hebben diverse malen in de nacht gemaand de muziek zachter te zetten, maar de vrouw bleek hardleers. Uiteindelijk werd haar installatie in beslag genomen. Toen ze daarna ook nog met luide stem over de galerij bleef roepen, was de maat vol en werd ze aangehouden.

Man slaat medewerker restaurant

BREDA: Een 58-jarige Bredanaar is woensdagmorgen rond 11.45 uur aangehouden in een warenhuis in de Karrestraat. De man had een medewerker van het restaurant dat in het warenhuis gevestigd is, geslagen. Daar hield hij een kapotte lip aan over. De Bredanaar, die onder invloed was van alcohol, lag te slapen in het restaurant en de medewerker had hem gevraagd te vertrekken. De man is ingesloten. Voordat het autoritje naar het bureau begon, vond hij het nog nodig een agente uit te schelden en in haar richting te spugen.

Aanhouding in ontuchtonderzoek

BREDA: De politie heeft dinsdag een 29-jarige inwoner van Berkel-Enschot aangehouden. De man, die docent is op een middelbare school in Breda, wordt verdacht van ontucht met een minderjarige leerlinge. Een koepelorganisatie voor Bredase middelbare scholen deed half januari aangifte bij de politie van mogelijke ontucht. Daarop werd een onderzoek ingesteld. De man wordt verhoord; eerder heeft de politie al met diverse getuigen gesproken. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Auteur: Andre van den Hul