FNV KIEM

Made in China - FNV conferentie
China is booming. Het land produceert erop los. Maar de vakbondsvrijheid blijft achter. Wat betekent dit voor de wereldeconomie?

Het land wordt wel de fabriek van de wereld genoemd. Een land met ongekende kansen en mogelijkheden. Met een razendsnel groeiende economie. En de wens zichzelf op de kaart te zetten met de Olympische Spelen. Maar China is ook een land zonder vrije vakbonden, waar de censuur nog hoogtij viert. Met steeds meer rijke Chinezen maar ook steeds meer armen die voor een habbekrats enorm lange werkweken maken. Waar middeleeuwse omstandigheden hand in hand gaan met de nieuwste technologie.

Wat betekent die Chinese reus voor de Chinezen zelf? Hoe kunnen de arbeidsomstandigheden worden verbeterd? Kan dat zonder vrije vakbond? En wat betekent het voor ons in Nederland? En voor Afrika? Moeten wij bang zijn voor de Chinezen? Of juist blij zijn met hun komst?

Debatten, presentaties, films, workshops over werk, democratie, vakbonden, Nederlandse bedrijven in China, Chinese bedrijven in Afrika en nog veel meer. Met o.a. Han Dongfang (China Labour Bulletin) en werknemers uit China, Agnes Jongerius, Henk van der Kolk, de Nederlandse ambassadeur in China en de staatssecretaris van Economische Zaken (gevraagd). Onder leiding van Frenk van der Linden.

Voor meer informatie of aanmelding, surf naar: www.madeinchina2007.nl

Made in China
FNV conferentie
3 maart 2007
Passengers Terminal Amsterdam (direct achter het station Amsterdam Centraal)

---