AutoRai

Evenementen voorafgaand aan AutoRAI 2007

Concours dâélégance
Op dit klassieke evenement op Paleis Het Loo heeft de AutoRAI, in samenwerking met Autovisie, een tipje van de sluier gelicht welke supercars er op de SuperCar Paddock te zien zijn tijdens AutoRAI 2007.

AutoRAI Parade (zaterdag 3 maart 2007)
Voorafgaand aan AutoRAI 2007 zal op zaterdag 3 maart een parade van autoâs door Amsterdam en eventueel een aantal andere steden trekken ter promotie van de beurs. Deze autoâs zullen vervolgens te bewonderen zijn tijdens de AutoRAI.

Paviljoens tijdens AutoRAI 2007

Auto & Film
Herbie, Lightning McQueen en Eleanor â drie beroemde filmautoâs die bijna beroemder zijn dan de acteurs uit de films waarin ze voorkomen. Tijdens AutoRAI 2007 spelen zij de hoofdrol in het Auto & Film-paviljoen. Autoâs en film zijn al sinds de vroegste Hollywoodjaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sommige films werden beroemd door de autoâs die er in meededen, sommige autoâs werden legendarisch door de films waarin ze een rol speelden. Het Auto & Film-paviljoen is de plek waar de beroemdste Hollywoodsterren met vier wielen in het zonnetje worden gezet. Het paviljoen is een initiatief van Autokopen.nl, het grootste online autoportaal van Nederland, en Walt Disney Studio Entertainment, dat films, theater- en musicalshows en geanimeerde televisieprogrammaâs produceert en distribueert.

In het paviljoen staat u oog in oog met drie beroemde vierwielige filmsterren uit de stallen van de Disney Studioâs en Disney-dochter Buena Vista Pictures: de eerste is Herbie, de koddige, maar eigenwijze Kever die onsterfelijk werd dankzij de film The love Bug (1968). Eveneens uit de stallen van Disney komt Lightning McQueen, de held uit de succesvolle animatiefilm Cars (2006). En dan is er nog Eleanor, de spectaculaire Ford Mustang Shelby GT 500 die in de film Gone in 60 seconds (2000) de ondergang van hoofdrolspeler Nicholas Cage dreigt te worden. Behalve de autoâs zijn er in het speciaal ingerichte filmtheater in het paviljoen films te zien waarin deze autoâs schitteren. Bovendien kunnen de bezoekers van het paviljoen zich laten vereeuwigen met Lightning McQueen en zijn er leuke acties voor de paviljoenbezoekers.

Tipje van de sluier:
Cars komt nu naar je toe gescheurd op DVD!
Het nieuwste visuele meesterwerk van de makers van The Incredibles en Finding Nemo is een hilarisch avontuur voor jong en oud met 'car'ikaturen met een hoog octaan-gehalte ! Op weg naar zân volgende race belandt de super racewagen Lighting Mc Queen plots in het rustige, ingedutte plaatsje Radiator Springs. Terwijl hij kennis maakt met de lokale bevolking, begint hij te beseffen dat er meer is in het leven dan winnen alleen. (c) Disney / Pixar
Bespeel als eerste de PlayStation(TM)3
Ook zo nieuwsgierig naar de PlayStation(TM)3? Speel op AutoRAI voor het eerst, sinds de introductie van de PS3, de allernieuwste games in de PlayStation(TM)3 paddock! Als onderdeel van deze PlayStation(TM)3 paddock zijn er drie fuelpoints verspreid over AutoRAI, waar je exclusieve filmpjes, fotoâs en gametrailers voor je PlayStation(TM) Portable kunt downloaden.
Dus neem je PSP mee!
www.playstation.nl en/of www.yourpsp.nl GTOpen
GTO Magazine stelt tijdens AutoRAI 2007 een aantal klassieke en exotische cabriolets en roadsters tentoon in het GTOpen-paviljoen. U kunt als bezoeker bovendien met één van deze fraaie autoâs op de foto.
Het GTOpen-paviljoen biedt onderdak aan een viertal zeer bijzondere open autoâs, bijeengebracht door GTO Magazine:
Een Porsche Carrera GT, een Ferrari Daytona Spider, de unieke HB Special Limited Edition concept car en een bijzondere klassieker waarvan de identiteit nog niet wordt prijsgegeven. Naast de internationaal befaamde exoten is er van eigen bodem de HB Special Limited Edition concept car waarin oud en nieuw op een bijzondere manier samenkomen. Deze sportauto is ontwikkeld door de Nederlandse gebroeders Huët en beleeft tijdens AutoRAI 2007 zijn primeur.

Royal Class
Een overzichtstentoonstelling, waarbij autoâs van adellijke stand worden gepresenteerd: autoâs van de koningin, van de prinsen, prinsessen etc. Het paviljoen wordt vormgegeven in samenwerking met Carros Magazine, de Louwman Collection en de Pionier Automobielen Club.
SuperCar Paddock
Traditiegetrouw is de Autovisie SuperCar Paddock, in de Europa Foyer, de plaats waar liefhebbers oog in oog staan met spectaculaire sportautoâs die je in Nederland maar heel zelden âin het wildâ tegenkomt. In deze categorie vallen bijvoorbeeld de Pagani Zonda, Maserati MC12 Corsa, Lamborghini Murciélago LP640, Porsche 911 GT3 RS, Noble M15 of de Ford GT, maar ook unieke performance-cars die relatief onbekend zijn, zoals de Gumpert Apollo en de Caparo T1. Er komt nog veel meer, maar welke autoâs nog meer in de SuperCar Paddock te zien zijn blijft een verrassing. Dat hier tijdens AutoRAI 2007 een unieke collectie supersportwagens bij elkaar zal staan, staat echter nu al vast.
De Auto in de Toekomst
In het paviljoen Auto in de Toekomst draait het tijdens AutoRAI 2007 om de toekomst van mobiliteit â en de mobiliteit van de toekomst. Het paviljoen kijkt verder dan hoe de auto van de toekomst eruit ziet, door u te laten zien en beleven hoe duurzame mobiliteit er in 2020 uit kan zien. In het paviljoen staat een toekomstauto ontworpen door twaalf studenten van de universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente in samenwerking met het Nederlandse automotive bedrijfsleven.

Natuur en Milieu heeft dit initiatief genomen om de auto-industrie uit te dagen om veel sneller met schonere, stillere en zuinigere autoâs te komen. De auto van de toekomst is de blikvanger van het paviljoen, de boodschap die wordt uitgedragen is echter breder. De auto van de toekomst is onlosmakelijk verbonden met een nieuw mobiliteitsconcept, een nieuwe manier van denken over mobiliteit. In het paviljoen, ingericht alsof het jaar 2020 al is aangebroken, kunt u als bezoeker niet alleen modellen en belangrijke technische onderdelen van de duurzame auto van de toekomst bekijken en aanraken, u kunt er de duurzame mobiliteit van de toekomst ook beleven.

Evenementen

Ecovillage
Autofabrikanten investeren volop in de ontwikkeling van nieuwe, milieuvriendelijke technologie. Dat varieert van technieken om bestaande motoren schoner te maken, zoals roetfilters en extra schone brandstoffen tot waterstof- en hybride-aandrijving en alternatieve brandstoffen zoals aardgas en bio-ethanol. Onder de naam ECO Village tonen autofabrikanten, energieleveranciers en andere exposanten hun visie op ecologisch en economisch verantwoord rijden. Wie denkt dat eco-autoâs saai zijn, kan op uitnodiging van een importeur zelf een proefrit maken met een milieuvriendelijke auto en zo beleven dat eco ook heel erg âcoolâ kan zijn.
Jobmotive Career Event (onder voorbehoud)
Een banenmarkt voor de automotive industrie met presentaties van dealers, importeurs en werving- en selectiebureauâs waar banen in de automotive branche worden aangeboden.
New Powertrain Technologies Conference
Het internationale vakblad Automotive News Europe organiseert tijdens AutoRAI 2007 de New Powertrain Technologies Conference. Op woensdag 28 maart wordt in het Forum van Amsterdam RAI een congres georganiseerd rondom duurzame mobiliteit. Dit actuele thema is een van de grootste uitdagingen voor de auto-industrie in de 21e eeuw. Tijdens het congres gaan toonaangevende sprekers uit de industrie nader in op de vraag welke alternatieve aandrijflijnen in de toekomst een belangrijke rol kunnen gaan spelen. Ook wordt gesproken over de acceptatie van nieuwe technologie door de consument.

Dit overzicht krijgt regelmatig een update. Houd het daarom goed in de gaten!