Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 46RV
Datum: 5 februari 2007

Project 'De Hege Bult' centraal tijdens provinciale open dag in Dokkum

Op zaterdag 3 maart organiseert de provincie Fryslân op vijf locaties in de provincie, namelijk Dokkum, Drachten, Sneek, Heerenveen en Harlingen, een open dag. De aanleiding voor het organiseren van de open dag zijn de verkiezingen voor de nieuwe Provinciale Staten op 7 maart. De provincie laat de burgers tijdens de open dag zien wat zij allemaal doet en waar zij voor staat. Daarnaast presenteren de politieke partijen zich en worden er politieke debatten gehouden. De open dag begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Verschillende projecten van de provincie presenteren zich tijdens de open dag aan het publiek. Eén van die projecten is het baggerproject De Hege Bult. Dit 'oerbos' tussen Kootstertille en Drogeham van nog geen halve eeuw oud, is spontaan gegroeid op bulten zand en modder die werden opgeworpen om het Prinses Margrietkanaal te verdiepen. Op initiatief van de provincie Fryslân en Staatsbosbeheer sloegen diverse partijen de handen ineen en zagen hun kans om in een gezamenlijk project De Hege Bult uit te breiden tot Hege Bulten, met ruimte voor natuur en natuurgerichte recreatie. Ten westen van de huidige bult wordt met nieuwe grond een reliëfrijk gebied gemaakt, waar de natuur zijn gang kan gaan. Er komen wandelpaden, een 'overlevings'-route, een eenvoudige kampeergelegenheid en een plas met avontuurlijke mogelijkheden.

Tijdens de open dag op 3 maart in Dokkum krijgen belangstellenden de gelegenheid om vragen te stellen over dit project en beeldmateriaal te bekijken. Ook andere provinciale projecten die vorig jaar in de regio Noordoost Fryslân plaatsvonden, worden aan de mensen getoond.

Voor precieze locaties en meer informatie over de open dagen, kan iedereen terecht op de verkiezingswebsite www.joulud.nl. Hier staat ook praktische informatie over stemmen en een agenda met verkiezingsactiviteiten. Daarnaast geeft de site informatie over de dertien partijen die in Fryslân meedoen, hun partijprogramma's en kandidaten. Met joulud.nl roept de provincie kiezers op om hun stem te laten horen: Jou Lûd, Stim!

---- --