Provincie Drenthe

Provincie Drenthe houdt Open dag
20 Feb 2007

De deuren van het provinciehuis in Assen staan op zaterdag 3 maart van 10.00 tot 16.00 uur wijd open voor alle inwoners van de provincie. Om 10.30 uur opent Commissaris van de Koningin de heer Ter Beek de Open dag. Aansluitend vergezelt hij de eerste rondleiding door het provinciehuis. Het thema van de Open dag is `De weg door Drenthe: Neem een kijkje Dwars door Drenthe. Via een `echte weg' door het provinciehuis maken bezoekers kennis met het werk van de provincie. Ook voor kinderen is er een leuk programma.

Het is traditie om voorafgaand aan de provinciale staten verkiezingen inwoners van Drenthe uit te nodigen voor een kijkje achter de schermen van de provincie. Tijdens deze editie is alles wat met de provincie te maken heeft te zien langs De weg door Drenthe. Bezoekers maken aan die weg, op kruispunten en aan de verschillende zijwegen kennis met het werk van de provincie en een aantal nauw betrokken organisaties. Daarnaast presenteren de politieke partijen zich die meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen.

Veel activiteiten
De Open dag kent verschillende thema's: Bouwen aan Drenthe, Milieu & Energie, Landelijk Gebied, Over de Weg, Over water, Zorg & Welzijn, Cultuur en Kennis & Innovatie. Bezoekers kunnen bij veel onderwerpen zelf iets doen, bijvoorbeeld aansluiten bij een rondleiding, ervaren hoe het is om in een auto over de kop te gaan of leren energie te besparen. Voor kinderen is er een speurtocht door het provinciehuis, zij kunnen kennismaken met de techniek op basisscholen of voetsporen zoeken door een faunatunnel. Op het cultuurpodium klinkt bluesmuziek en worden Drentse verhalen verteld. Ook nauw bij de provincie betrokken organisaties zijn aanwezig. De Milieufederatie, het Drents Plateau en het Drents Landschap geven de campagne `Kiek op Drenthe' aandacht, ASTRON brengt een satellietverbinding met het testveld in Exloo tot stand en het Drents Museum maakt Middeleeuwse harnassen en demonstreert gevechten. RTV Drenthe verzorgt een rechtstreekse verkiezingsuitzending van het programma Cassata vanuit het provinciehuis. Van 12.00 tot 15.00 uur kan het publiek daarin samen met de lijsttrekkers en kandidaat-statenleden discussiëren. Meer informatie over de open dag vindt u op: www.drenthe.nl/verkiezingen.

Korting op vervoer
Bezoekers van de Open dag kunnen met een 1-, 3- of 5- eurokaartje, afhankelijk van het aantal zones, een stempel halen bij de stand van het OV-bureau en daarmee gratis terugreizen.