Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Eerste ronde Halve Finale NK A meisjes gewijzigd

Door aanpassingen in het deelnemersveld van de Halve Finale NK A Meisjes is de eerste ronde, oorspronkelijk gepland op 3 maart, gewijzigd. Tjibaria Pijloo, Sophie Welling en Simone 't Mannetje hebben zich teruggetrokken (overigens om geheel verschillende redenen). Merel Schoonman is hierdoor alsnog rechtstreeks geplaatst voor de finale in Venlo.

Chantal van Eijk, Jessica Groenhuis, Charlotte Moons en Lucia Brandenburg zijn rechtstreeks geplaatst voor de tweede ronde van de Halve Finale in Waalwijk (6-7 april).

De nummers 13 tot en met 16 spelen een eerste ronde. Met de meisjes is afgesproken dat deze op de volgende dagen worden gespeeld:
- zondag 4 maart en zaterdag 24 maart, Ellen Meijer tegen Eva Pot
- zaterdag 17 maart en zaterdag 24 maart, Yvette Muhren tegen Karin Pruijssers
Deze twee wedstrijden vinden plaats in Utrecht.

Wij danken SC Utrecht (http://www.schaakclubutrecht.nl/), de SGS (http://www.sgs-schaakbond.nl/) en de organisatoren van de centrale trainingen alvast voor hun medewerking.

Verdere informatie is te vinden op de toernooipagina's http://www.schaakbond.nl/nieuws/hfma2007.

---

Europees Kampioenschap voor senioren op Hockenheimring

Seniorenkampioenschappen worden in eerste instantie niet in verband gebracht met de wereld van glamour en snelheid. Toch is dat precies de lokatie waar het eerstvolgende Europees Kampioenschap voor senioren zal plaatsvinden. De Duitse organisatoren van het EK senioren 2007 hebben het toernooi ondergebracht in de business-lounge van het racecircuit Hockenheimring.

Senioren die op deze bijzondere plaats willen schaken kunnen van 2 tot 10 juni terecht op het circuit in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Opmerkelijk: de mannelijke deelnemers moeten voor
1-1-1947 zijn geboren, de vrouwelijke voor 1-1-1957. Moeten we daaruit afleiden dat vrouwen sneller verouderen en op jongere leeftijd tot de senioren worden gerekend?

Hoe dan ook, op http://www.euro-seniorschamp.de.vu/ kunt u bekijken of u mee wilt spelen.

---