Provincie Flevoland



Bekende Flevolanders ondersteunen campagne Provinciale Statenverkiezingen

Vandaag en morgen bereikt de verkiezingscampagne voor de Provinciale Statenverkiezingen haar hoogtepunt. Op borden langs de weg en grote abri's bij o.a. de stations is zichtbaar wat de provincie doet en waarom de stem van de kiezer telt. De campagne bestaat verder uit spotjes op Omroep Flevoland en advertenties in de Flevopost en Almere Deze week.

Om de campagne te ondersteunen zijn bekende Flevolanders benaderd die ook op de posters en de advertenties te zien zijn. Darter Co Stompé, ex-idols finaliste Floortje en Ajax-voetballer Maduro geven hun stem aan Flevoland en nodigen inwoners uit hetzelfde te doen. Co en Floortje zien we nog terug in het provinciehuis bij het open huis op 3 maart. Floortje gaat een paar keer optreden en er is de mogelijkheid om het tegen Co Stompé op te nemen. De beste tegenstanders winnen een set met exclusieve dartpijltjes.

Onderdeel van de campagne is een drietal tv-spotjes bij Omroep Flevoland. Deze spotjes zijn gemaakt met de reacties van inwoners van Flevoland. De 30 seconden durende spotjes laten maar een kleine greep zien van de vele reacties die inwoners aan de provincie hebben meegegeven. Een groot deel van de andere reacties die zijn opgenomen zijn te zien op: www.flevoland.nl/provinciale verkiezingen.

Voor jongeren is een aparte campagne gemaakt die bestaat uit korte filmpjes over thema's die jongeren zelf hebben gekozen en ook zelf hebben gemaakt. In de filmpjes interviewen zij leeftijdsgenoten en ook een Statenlid over de thema's als sport, openbaar vervoer, uitgaan. Deze filmpjes worden woensdag 21 februari gepost op hyves en YouTube. Dan zijn de filmpjes ook te zien op www.flevoland.nl/jongerenpagina. Deze jongeren zien we terug op de open dag, waar zij live in gesprek gaan met vertegenwoordigers van de verschillende politieke partijen. Dat doen zij onder de bezielende leiding van Beneden Peil presentator Frank Buers.