Amsterdam RAI

PERSBERICHT

Voorproefje AutoRAI in diverse steden: Rotterdam, Den Haag en Amsterdam

Zaterdag 3 maart AutoRAI Parade

De AutoRAI Parade vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 maart. Enkele tientallen publiekstrekkers van de komende AutoRAI 2007 trekken deze zaterdag in een glimmende optocht van Rotterdam via Den Haag naar Amsterdam. Dit is een unieke mogelijkheid de bijzondere auto's al enkele weken voor de AutoRAI op de weg te zien.

In 2005 werd de AutoRAI Parade voor de eerste keer georganiseerd. De auto's reden toen uitsluitend door Amsterdam, van het Muziektheater via de Dam naar het Europaplein. Gezien het enorme succes, met duizenden bezoekers langs de route, wordt de AutoRAI Parade 2007 nu door drie steden gereden.

Start in Rotterdam - Tussenstop in Den Haag

De start is aan de Boompjeskade in Rotterdam, direct onder de Erasmusbrug. Hier worden de auto's op zaterdag 3 maart vanaf 10.00 uur opgesteld, waarna de optocht om 11.00 uur vertrekt. Via de Maasboulevard rijden de auto's naar de A16. Via A20 en A13 rijden ze - via de Utrechtse Baan - Den Haag binnen. Omstreeks 12.00 uur worden de eerste auto's op Het Plein verwacht, waar de auto's uitvoerig kunnen worden bewonderd.

Finish op Stadionplein in Amsterdam

Om 13.30 uur vertrekt de stoet aan prachtige auto's via Wassenaar, de A44 en A4, richting Amsterdam. Op het Stadionplein is vanaf 14.30 uur de finish van de AutoRAI Parade: ook hier krijgen de bezoekers alle gelegenheid de fraaie auto's te bewonderen.

Belangrijke primeurs

Enkele primeurs die op AutoRAI 2007 hun opwachting maken, rijden ook al mee met de AutoRAI Parade. Bijvoorbeeld de gloednieuwe Peugeot 207 CC, Toyota Auris, Cadillac Escalade, Daihatsu Materia, Saab 9.5 2.0t Bio Power en Hummer H3. Amsterdam RAI is nog in overleg met andere autofabrikanten deze unieke lijst van bijzonder auto's verder aan te vullen.

Over AutoRAI 2007

AutoRAI 2007 is voor het publiek geopend vanaf donderdag 29 maart tot en met maandag 9 april, Tweede Paasdag, en vindt plaats in alle hallen van Amsterdam RAI. Voorafgaand aan de publieksopening worden op 27 maart de Persdag en op 28 maart de Vakdag gehouden. Tijdens de AutoRAI worden alle soorten personenauto's, toebehoren en accessoires tentoongesteld. De beurs is op werkdagen geopend van 11 tot 22 uur en in de weekends en op de Paasdagen van 10 tot 17 uur. AutoRAI 2007 wordt georganiseerd door Amsterdam RAI in nauwe samenwerking met RAI Vereniging.

Amsterdam, 21 februari 2007

Noot voor de redactie /