Nederlands Architectuurinstituut

Rotterdam, 21 februari 2007

Het NAi staat in de spotlights tijdens de Museumnacht Programma Rotterdamse Museumnacht in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi)

Zaterdag 3 maart is het zover: de Rotterdamse Museumnacht belooft een vurige nacht te worden. Tussen 20.00 uur en 02.00 uur staat het NAi letterlijk en figuurlijk in de spotlights. Van buiten wordt het gebouw spectaculair verlicht, binnen vinden tal van bijzondere activiteiten plaats.

Fashion Fantasy
De organisatie van Mode Marché laat in het NAi een modebelevenis zien die meerdere zintuigen prikkelt. Het spanningsveld tussen mode in het museum en mode op straat zicht-, hoor- en voelbaar. Van haute couture tot fashion en van modefotografie tot speciale animaties. Laat je verrassen!

Uitgelicht: theater onder de arcade
Onder de arcade vindt om 21.00 uur de première van de theatervoorstelling 'Het uur waarop wij niets van elkaar wisten' plaats. Het lichtkunstwerk van Peter Struycken vormt het dynamische decor van het stuk, dat geregisseerd is door Paul Röttger en uitgevoerd wordt door het Rotterdams Centrum voor Theater (rcth). De tweede uitvoering vindt plaats om 23.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de balie van het NAi. Hiermee ontvangt de bezoeker een eigen koptelefoon.

Architectuur van de nacht
Licht verleidt, brengt ons in vervoering en prikkelt. We kunnen onze ogen er niet vanaf houden. Architectuur heeft daar altijd dankbaar gebruik gemaakt. De komst van elektriciteit en de uitvinding van de gloeilamp brachten een grote verschuiving teweeg in de manier van ontwerpen en bouwen: de nacht is tot leven gekomen. De tentoonstelling Architectuur van de nacht - Schitterende gebouwen laat zien hoe het gebruik van licht in de afgelopen honderd jaar de architectuur en onze beleving ervan heeft veranderd.

Lichtkunst in Huis Sonneveld
Tijdens de nacht zijn er ieder half uur rondleidingen in huis Sonneveld. De spot staat dit keer gericht op een bijzondere act én op de tentoonstelling Villa Photon, die wederom alles met licht te maken heeft. De tentoonstelling toont een aantal bijzondere lampen en bewegende lichtobjecten van verschillende kunstenaars. Daarnaast is er rondom de villa nog meer te beleven: in de tuin worden twee videofilms geprojecteerd op een grote satellietschotel. SatellietTuin is een onderdeel van een project van videomaker Rolf den Dunnen.

En natuurlijk: muziek
Aan het einde van de avond barst het feest los. DJ's Sjors en Sjimmie draaien door met klassieke dansvloervullers, licht uit en spot aan!

Kaartverkoop
Passe-partouts voor de Museumnacht kosten 11 euro in de voorverkoop en 15 euro op de avond zelf. De voorverkoop is gestart.
---

Voor nadere informatie en beeldmateriaal kunnen journalisten zich wenden tot de persafdeling van het team Marketing en Communicatie van het NAi:
Afdeling Marketing & Communicatie, tel 010-4401255, 4401235 of 4401271 fax 010-4366975, e-mail press@nai.nl

Publieksinformatie over de Rotterdamse Museumnacht in het NAi

NAi persbeelden

Meer over het NAi

Bezoekinformatie

Tentoonstellingen in het NAi

NAi activiteitenprogramma (lezingen, excursies, etc.)

Laatste verandering: woensdag, 21 februari 2007