Gemeente Sluis

Schoolzwemkampioenschappen Basisscholen

PERSBERICHT - 3 maart 2007


Zaterdag 3 maart van 15.30 tt 19.00 uur vinden in sportcomplex De Eenhoorn in Oost-burg de Schoolzwemkampioenschappen plaats voor de basisscholen in de gemeente Sluis. In totaal strijden 22 teams met opgeteld 155 deelnemers afkomstig van 18 basisscholen om de titel. De schoolteams die op de eerste, tweede en derde plaats eindigen, gaan door naar de Zeeuwse Schoolzwemkampioenschappen die later dit jaar plaatsvinden. De organisatie van de kampioenschappen is in handen van zwemvere-niging Scheldestroom, in samenwerking met de gemeente Sluis, SportZeeland en de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). De kampioenschappen maken deel uit van de Breedtesport Impuls in de gemeente Sluis. Dat is een landelijk project dat gemeenten in staat stelt het lokale sportbeleid te versterken.

Welke basisscholen gaan de zwemstrijd aan?

De Berenburcht Oostburg 2 teams De Hooge Plaat Hoofdplaat
De Drieklank Oostburg
Europaschool Zuidzande
Het Tij Cadzand
J. W. Frisoschool Nieuwvliet
Leenhoutsschool Waterlandkerkje Meerstromenschool Groede
Molenbolwerk (combi) IJzendijke
OBS Breskens Breskens 2 teams Op Dreef Aardenburg 2 teams Oranje Nassau school Retranchement Prinses Irene school Schoondijke
St. Bavoschool Oostburg
St Jan / Van Daleschool Oostburg
St Jozef school Eede
St Petrus school Schoondijke
Vorsterman van Oyen Aardenburg 2 teams

Elk schoolteam bestaat uit 6 leerlingen, 2 uit de groepen 3/4, 2 uit de groepen 5/6 en 2 uit de groepen 7/8 en een begeleider/coach. Elk team krijgt ook een zwemster en zwemmer van Scheldestroom toegewezen voor de technische ondersteuning en begelei-ding in het zwembad.

Welke wedstrijdonderdelen zijn er?

De deelnemers gaan met elkaar de strijd aan op de volgende programmaonderdelen.

Programma 1 Team estafette (6 x 25 meter) schoolslag. Programma 2 25 meter schoolslag, individueel (groep 3/4) Programma 3 25 meter schoolslag, individueel (groep 5/6) Programma 4 50 meter schoolslag, individueel (groep 7/8) Demonstratie van de Scheldestroom zwemmers en zwemsters. Programma 5 25 meter rugslag, individueel (groep 3/4) Programma 6 25 meter rugslag, individueel (groep 5/6) Programma 7 25 meter rugslag, individueel (groep 7/8) Programma 8 Ludieke estafette voor de schoolteams om de Grote Prijs van Sluis.
Programma 9 25 meter vrije slag, individueel (groep 3/4) Programma 10 25 meter vrije slag, individueel (groep 5/6) Programma 11 25 meter vrije slag, individueel (groep 7/8) Programma 12 Team estafette (6 x 25 meter) vrije slag.

De ludieke estafette is een apart onderdeel in het programma dat niet meetelt voor de eind-uitslag. Wat deze estafette precies inhoudt, blijft geheim zodat er van te voren niet op geoefend kan worden. Voor de uitslag wordt een apart klassement opgemaakt met een speciale prijs voor het winnende team.

Project Breedtesport

Voldoende bewegen hoort bij gezond leven maar over het algemeen bewegen Nederlanders te weinig. De gemeente Sluis werkt met diverse instanties en sportverenigingen samen in het Breedtesportproject om jong en oud te stimuleren meer te bewegen. Gezamenlijk worden initiatieven ontwikkeld om diverse doelgroepen kennis te laten maken met het sport- en beweegaanbod en om de sportinfrastructuur in West Zeeuws-Vlaanderen te verbeteren. Het Breedtesportproject in de gemeente Sluis is onderdeel van Breedtesport Impuls, een landelijk project dat gemeenten in staat stelt het lokale sportbeleid te versterken. Meer informatie hierover én over andere sportzaken vindt u op www.sluisinbeweging.nl.