Provincie Utrecht

lijsttrekkersdebat Provinciale Statenverkiezingen op zaterdag 3 maart

AD organiseert lijsttrekkersdebat Provinciale Statenverkiezingen op zaterdag 3 maart

26-2-2007 -

Onder de kop: "In alle staten met Jerry Goossens en Vincent Bijlo" organiseert het AD een debat in het Provinciehuis op zaterdag 3 maart. Dit debat vindt plaats in het kader van de verkiezingscampagne 'Kies 7 maart voor een mooier Utrecht.' De tien lijsttrekkers voor de provinciale statenverkiezingen zijn allemaal aanwezig. Arnoud Cornelissen en Maaike Kooistra zijn de voorzitters en ook Jerry Goossens en Vincent Bijlo en de burgerbuddy's met wie de lijsttrekkers sinds enige tijd samenwerken geven hun mening. Het debat vindt plaats van 19.30 uur tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Locatie: Provinciehuis, Pythagoraslaan 101 te Utrecht. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te discussiëren.

Zaterdag 3 maart houden bijna alle provincies in Nederland een "Open huis" voor iedereen die geïnteresseerd is in de provinciale politiek. De Provincie Utrecht doet dit door 's avonds een centraal debat in samenwerking met het AD te houden. Bezoekers kunnen vanaf 19.00 uur de nieuwe statenzaal bekijken, met daarin een fototentoonstelling met Utrechtse beelden van de bekende fotograaf Jurjen Drenth. Aansluitend kunnen zij meepraten tijdens het debat.

Onder het motto "Kies 7 maart voor een mooier Utrecht"ging op 1 februari de verkiezingscampagne voor de provincie Utrecht van start. Doel van de campagne is inwoners zo goed mogelijk te informeren over dat wat de provincie doet en over de keuzes die burgers kunnen maken. Dit gebeurt aan de hand van vijf zichtbare en concrete onderwerpen waar de provincie een rol speelt: werk en economie, wonen, bereikbaarheid, "samen leven" en "groene ruimte". Aan de verkiezingen nemen in totaal tien partijen deel. Nieuwkomers zijn Mooi Utrecht en de Partij voor de Dieren. De overige acht partijen zijn CDA, PvdA, VVD, GroenLinks, D66, ChristenUnie, SP en SGP. Op de website van de provincie is meer informatie over de verkiezingen te vinden. Kijk op www.provincie-utrecht.nl.

Meer informatie: Marian Mulder, telefoon 030-2582111