Open Dag Politie Trainingscentrum

Sevenum, 27-02-2007 o De politiekorpsen Limburg-Noord en Brabant Zuid-Oost hebben samen een nieuw trainingscentrum voor schietoefeningen en sport gebouwd. In dit gebouw in Sevenum trainen de agenten hun zelfverdediging, schieten en geweld- en gevaarsbeheersing. De twee korpsen zijn zeer trots op de nieuwe aanwinst. Op zaterdag 3 maart van 10.00 tot 16.00 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom op een open dag.

Demonstraties van de Mobiele Eenheid (ME) en de biketeams maken een belangrijk deel uit van de open dag. Ook krijgt u de kans om het hele gebouw te bekijken, zowel van binnen als van buiten. Neem bijvoorbeeld een kijkje in één van de drie schietbanen. Zie tijdens een schietdemonstratie hoe de agenten getraind worden. En of dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog leuke doe-dingen. De jeugd kan zich uitleven op de klimwand en kinderen leren hoe ze hun ouders in de boeien moeten slaan. Genoeg actie en sensatie dus.

Uniek in Nederland

Het unieke aan het Politie Trainingscentrum is de oefenstraat. Dit is de trots van beide politiekorpsen. De straat is groot genoeg om zelfs met autos te oefenen. Om meer verschillende scenarios te kunnen trainen, zijn er in de oefenstraat enkele kleine pandjes nagebouwd, zoals een winkel, een café, een politiebureau en twee woningen. Dit maakt deze straat uniek in Nederland. Door de situaties zo realistisch mogelijk na te bootsen in de training gaan agenten beter voorbereid de straat op. Ook tijdens de open dag zal in de straat de meeste actie plaatsvinden.

De feiten op een rijtje

* Open Dag 3 maart

* Van 10.00 tot 16.00 uur

* Locatie: Medegebroekweg 11 in Sevenum

* Naast de A67, achter de Turfhoeve