Ingezonden persbericht


Unieke jazz double-bill van hero en erik vloeimans a.s zaterdag in lantaren/venster

Aanstaande zaterdag 3 maart staan er twee bijzondere Nederlandse jazzconcerten in Lantaren/Venster geprogrammeerd. Het eerste deel van dit dubbelconcert wordt verzorgd door Henri Bok en Rob van Bavel met hun "Dolphy Blues". Daarna presenteert Eric Vloeimans zijn nieuwe live-cd "Gatecrash" die hij in december in Lantaren/Venster opnam. Kortom: de crème de la crème van de Nederlandse jazz!

Op zaterdag 3 maart staan er twee bijzondere Nederlandse jazzconcerten in Lantaren/Venster geprogrammeerd. Het eerste deel van dit dubbelconcert wordt verzorgd door Henri Bok en Rob van Bavel met hun "Dolphy Blues". Daarna presenteert Eric Vloeimans zijn nieuwe live-cd "Gatecrash" die hij in december in Lantaren/Venster opnam. Kortom: de crème de la crème van de Nederlandse jazz!

HeRo (Henri Bok & Rob van Bavel) feat. Eric Vloeimans "Dolphy Blues" Deze unieke double-bill vangt aan met "Dolphy Blues", gespeeld door het duo HeRo: Henri Bok en Rob van Bavel. De muziek bestaat uit stukken van grootmeester Eric Dolphy, die in 1964 op 36-jarige leeftijd in de bloei van zijn carrière overleed. Daarnaast worden stukken gespeeld die later voor hem zijn geschreven of aan hem zijn opgedragen (veelal in arrangementen van Rob van Bavel).

De combinatie basklarinet/trompet doet denken aan de historische opnamen van het Dolphy Kwintet. Die werden gemaakt in de New Yorkse 'Five Spot' in 1961 met een andere geniale musicus, de trompettist Booker Little, die eind van datzelfde jaar op 23-jarige leeftijd aan een ziekte overleed. De vitaliteit en avontuurlijkheid van hun muziek inspireert dit trio en ze willen laten zien dat Dolphy's muziek anno 2007 nog altijd springlevend is!

Met Henri Bok op basklarinet, Rob van Bavel op piano en Eric Vloeimans op trompet.

Eric Vloeimans "Gatecrash" cd-presentatie

Het tweede deel van deze avond wordt verzorgd door Eric Vloeimans met de cd-presentatie van zijn nieuwe live-cd "Gatecrash". Deze cd werd tijdens een daverend concert op 2 december 2006 in Lantaren/Venster opgenomen door Vloeimans en zijn band.

Eric Vloeimans is een internationaal gerespecteerd en eigenzinnig trompettist. Met zijn uitdagende en vernieuwende muziek, doorspekt met verrassende elementen, weet hij de luisteraar al snel in beweging brengen. Hij speelt in tal van formaties waarbij vooral zijn veelzijdigheid een factor van groot belang is. Daarnaast ontwikkelde Vloeimans zich als componist. Fris, origineel, maar met veel gevoel en respect voor de traditie.

Met "Gatecrash" schroeft Vloeimans het tempo en de ambities andermaal op. Elektronische klanken botsen op prettige wijze tegen jazz en improvisatie aan. Gatecrash is vooral livemuziek met een enorme drive, vol creatieve energie en onmiddellijke impact.

Met Eric Vloeimans op trompet, Jeroen van Vliet op piano en Fender Rhodes, Gulli Gudmundsson op contrabas en basgitaar en Jasper van Hulten op drums.

21.00 / euro 15 | euro 13.

Met vriendelijke groet,

Kim van Hardeveld
Publiciteit Muziek
(dinsdag, woensdag, donderdag)

Theater Lantaren/Venster
Gouvernestraat 133
3014 PM Rotterdam, The Netherlands
T: +31 10 277 22 66
M: +31 6 33 03 86 60
F: +31 10 277 22 86
e-mail: vanhardeveld@lantaren-venster.nl
www.lantaren-venster.nl