Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Share Dimension Groningen en HSG spelen om het kampioenschap

Valt zaterdag de beslissing in de meesterklasse van de KNSB-competitie? Het lijkt erop. Share Dimension Groningen en HSG uit Hilversum beschikken op papier over de sterkste teams in de meesterklasse. Dat is terug te vinden in de stand na vijf ronden. HSG gaat aan kop en Share Dimension Groningen, dat een punt liet liggen tegen LSG, volgt op één matchpunt en twee bordpunten achterstand.

Zaterdag 3 maart treffen beide teams elkaar in Het Kasteel, Melkweg 1 in Groningen. Er zullen vele toppers van de partij zijn. Bij Share Dimension maakt wereldkampioen Kramnik zijn debuut. Wie er verder opdraven moeten we nog even afwachten, maar de aanwezigheid van Rublevsky, Sokolov, Nisipeanu, Van Wely, Tiviakov en de jonge Nederlandse grootmeesters Stellwagen, l'Ami en Smeets, om een paar namen te noemen, lijkt waarschijnlijk. De winnaar van het duel maakt goede kansen op het winnen van de landstitel. Bij een gelijk spel blijft HSG aan de leiding.

Er wordt gespeeld van 13.00 tot 19.00 uur. De toegang is uiteraard gratis en Gert Ligterink geeft commentaar. Zie ook http://www.chessdimension.com/.

---