Multatuli nu ook voor laaggeletterden


01.03.2007 / 16:02 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Eenvoudig communiceren

Eenvoudig communiceren

Multatuli nu ook voor laaggeletterden

Uitgeverij Eenvoudig Communiceren overhandigt 3 maart het eerste exemplaar van het boek Saïdjah en Adinda, een bewerking van het beroemde liefdesverhaal uit Multatuli's Max Havelaar aan Cees Fasseur, de voorzitter van het Multatuli Genootschap. Saïdjah en Adinda wordt hiermee toegankelijk voor 1.5 miljoen laaggeletterden in ons land.

Multaluli's Max Havelaar is één van de belangrijkste werken uit de Nederlandse literatuur, geschreven door een van de belangrijkste schrijvers van ons land. Om die reden werd het opgenomen in de historische canon. Dé top 50 van de Nederlandse geschiedenis. Onderwerpen waarvan iedere Nederlander iets moet weten, aldus historici. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren laat met de 'hertaling' van Saïdjah en Adinda zien dat belangrijke historische werken óók toegankelijk kunnen zijn voor mensen die moeilijk lezen.
Saïdjah en Adinda
Saïdjah en Adinda is één van de vier delen van Max Havelaar. Het historische werk is volledig vereenvoudigd. Op heldere, begrijpelijke en eigentijdse wijze worden de levensverhalen van de Javanen Saïdjah en Adinda verteld. De belevenissen van de twee jonge mensen staan symbool voor de onderdrukking van het Indische volk. Dit liefdesverhaal geeft een prachtig beeld van de kolonisatie in Nederlands-Indië.

Boekhandel
Saïdjah en Adinda is een uitgave van uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Het boek kost
8.50 euro en is verkrijgbaar bij de boekhandel: ISBN: 978-90-8696-014-9 of rechtstreeks bij de webwinkel van de uitgeverij: www.eenvoudigcommuniceren.nl.

Uitgeverij Eenvoudig Communiceren
De uitgaven van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren richten zich op mensen die moeite hebben met lezen. De uitgaven kenmerken zich door begrijpelijk taalgebruik en een overzichtelijke vormgeving. Recente publicaties zijn onder meer Van Beugel tot burn-out: 20 verhalen over gezondheid en de thriller Hittegolf , een 'hertaling' van het boek van René Appel. Voor meer informatie, zie www.eenvoudigcommuniceren.nl.