Gemeente Hoorn


Eenhoornzegel voor sportinstuiven t Bon


1 maart 2007 - Mevrouw C.G. van Weel-Niesten, wethouder sportzaken van de gemeente Hoorn, reikt op zaterdag 3 maart in sportcentrum De Weijver in Hoogwoud een Eenhoornzegel uit ter waarde van 1.000 euro aan Stichting Sportinstuif 't Bon.

De stichting organiseert van september tot en met april op de eerste zaterdag van de maand sport- en spelactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Er doen achttien personen uit Hoorn aan mee.

De toekenning van het Eenhoornzegel aan Stichting t Bon is een blijk van waardering van het Hoornse college voor de sport- en spelactiviteiten die de vrijwilligers van Stichting t Bon organiseren. Burgemeester en wethouders vinden dit een heel mooi en waardevol initiatief en menen dat de activiteiten door de deelnemers en hun ouders en verzorgers als zeer positief ervaren worden.

Stichting Sportinstuif t Bon bestaat geheel uit vrijwilligers. De stichting organiseert al dertig jaar een sportinstuif voor mensen met een verstandelijke beperking. Een middag lang kunnen de deelnemers in sportcentrum De Weijver meedoen aan een warming-up gevolgd door hockey, volleybal, hand- en voetbal, schuifhockey, atletiekvormen, een turncircuit, luchtkussen- en trampolinespringen, bewegen op muziek, volksdansen en disco. Dit alles onder leiding van enthousiaste vrijwilligers, die een cursus bij Nebas/NSG gevolgd hebben om de deelnemers deskundig te kunnen begeleiden. Aan het eind van het sportseizoen krijgen alle deelnemers een herinnering, bijvoorbeeld een medaille of een T-shirt. Het gaat om 60 tot 70 deelnemers, die in leeftijd variëren van 6 tot 60 jaar. Ze komen uit geheel West-Friesland en worden indien gewenst van huis opgehaald en weer teruggebracht. Sommigen wonen bij hun ouders, anderen in projecten voor begeleid wonen.

Omhoog Terug Laatste wijziging van deze pagina: 1 maart 2007