Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 47 RV
Datum: 5 februari 2007

Project Geeuwaquaduct centraal tijdens provinciale open dag in Sneek

Op zaterdag 3 maart organiseert de provincie Fryslân op vijf locaties in de provincie, namelijk Dokkum, Drachten, Sneek, Heerenveen en Harlingen, een open dag. De aanleiding voor het organiseren van de open dag zijn de verkiezingen voor de nieuwe Provinciale Staten op 7 maart. De provincie laat de burgers tijdens de open dag zien wat zij allemaal doet en waar zij voor staat. Daarnaast presenteren de politieke partijen zich en worden er politieke debatten gehouden. De open dag begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Verschillende projecten van de provincie presenteren zich tijdens de open dag aan het publiek. Eén van die projecten is de realisatie van het Geeuwaquaduct in Sneek. Het Geeuwaquaduct vormt een belangrijke schakel in het imposante infraproject 'Rijksweg 7 Sneek'. Mede dankzij het aquaduct onder De Geeuw zal de doorstroming van het weg- en waterverkeer sterk verbeteren. Door de goede samenwerking tussen de provincie Fryslân, Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Sneek en de voortvarendheid waarmee het projectteam en aannemer MNO-Vervat de realisatie van het Geeuwaquaduct uitvoeren, verloopt het bouwproces helemaal volgens planning. Eén van de hoogtepunten in dit proces was het bereiken van het diepste punt van de bouwput op donderdag 1 februari jl. Dit werd gevierd met een bijeenkomst met alle betrokken bestuurders, projectmedewerkers en aannemers.

Tijdens de open dag op 3 maart in Sneek krijgen belangstellenden de gelegenheid om vragen te stellen over dit project en het aquaduct in aanbouw te bekijken. Ook andere provinciale projecten die vorig jaar in de regio Zuidwest Fryslân plaatsvonden, worden aan de mensen getoond.

Voor precieze locaties en meer informatie over de open dagen, kan iedereen terecht op de verkiezingswebsite www.joulud.nl. Hier staat ook praktische informatie over stemmen en een agenda met verkiezingsactiviteiten. Daarnaast geeft de site informatie over de dertien partijen die in Fryslân meedoen, hun partijprogramma's en kandidaten. Met joulud.nl roept de provincie kiezers op om hun stem te laten horen: Jou Lûd, Stim!


---- --