Gemeente Oost-Gelre


Lichtenvoorde, 26 februari 2007


-P e r s b e r i c h t-

Opening Vrijwilligers InformatiePunt en Gemeentelijk ServicePunt 3 maart 2007

Op zaterdag 3 maart 2007 worden in de bibliotheken te Groenlo en Lichtenvoorde het Vrijwilligers InformatiePunt (VIP) en het Gemeentelijk ServicePunt (GSP) geopend. Voor deze opening zijn de gemeentelijke vrijwilligersorganisaties, de raadsleden en overige belangstellenden uitgenodigd.

De officiële opening zal geschieden door de heer Henk Gerrits, wethouder Welzijn van de gemeente Oost Gelre. Het officiële gedeelte wordt gevolgd door een interactief gedeelte, waarin aan de hand van vijf uitdagende stellingen/overdenkingen ervaringen met het vrijwilligerswerk kunnen worden (mede)gedeeld met (andere) vrijwilligersorganisaties, gemeenteraadsleden en overige betrokkenen. De discussie zal worden geleid door Marcel Bulten, jongerenopbouwwerker in de gemeente Oost Gelre.

De vijf stellingen zijn:
. Om vrijwilligerswerk aantrekkelijk te houden, moeten vrijwilligers een vergoeding krijgen. . Een goed imago/beeld van een vrijwilligersorganisatie is belangrijker dan een eigen vrijwilligersbeleid. . Vrijwilligerswerk is concurrentie voor betaald werk en wordt daarom ondergewaardeerd. . Vrijwilligerswerk is belangrijk als smeerolie voor het functioneren van de samenleving, maar het moet wel goedkope olie blijven. . Er zijn voldoende vrijwilligers, maar er is een tekort aan aantrekkelijk vrijwilligerswerk.

Tijdstip / locatie
10.00 - 11.00 uur Openingsactiviteit bibliotheek Oost-Achterhoek, vestiging Groenlo Het Heydenrijck 1, 7141 EN Groenlo, tel. 0544-462468

11.30 - 12.30 uur Openingsactiviteit bibliotheek Oost-Achterhoek, vestiging Lichtenvoorde Dijkstraat 2a, 7131 DN Lichtenvoorde, tel. 0544-371009

De muzikale aankondiging bij beide openingen wordt verzorgd door Theaterduo "Slagmoals".




Gemeente Oost-Gelre