Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Voor het eerst exposeren kinderen van basisschool De Linde te Oirschot in een galerie. "Mijn kunst" door Oirschotse kinderen te zien bij Kunstmakelaardij / Kunststichting Metzemaekers

Kinderen van basisschool De Linde hebben gedurende 6 weken aan een kunstproject gewerkt. Dit project heeft als doel kinderen te laten ervaren hoe een kunstenaar te werk gaat en wat de leuke en minder leuke dingen van het vak van kunstenaar zijn. Als kunstenaar moet je ook mislukkingen kunnen verdragen, de moed hebben om door te gaan, je moet initiatieven tonen, soms ook een bepaalde koppigheid hebben om door te zetten, je grenzen leren kennen en daarmee leren spelen, op zoek gaan, ontdekkingen doen, voor verrassingen komen te staan, concessies doen enz. Soms ontstaan er spontane dingen, soms stuur je je werk bewust een bepaalde richting uit en kun je dat wat je denkt/voelt in je werk naar voren laten komen.

"Mijn kunst"
Dit kunstproject is gemaakt door kunstenares Gaby van der Leegte. Zij heeft gedurende 6 weken dit project op school begeleid. Gaby daarover: "Met behulp van enthousiaste ouders en leerkrachten is het een groot succes. Vanuit verschillende invalshoeken, waaronder muziek, portret, verhaal, hebben de jonge kunstenaars zowel tweedimensionaal (tekenen, schilderen, drukken) als driedimensionaal (objecten) gewerkt. Gedurende het proces van onderzoeken, ontwerpen en uitvoeren hebben de kinderen hun grenzen durven te verleggen. Dit heeft geresulteerd in unieke eindresultaten die geëxposeerd worden in een professionele expositieruimte".

De kunstwerken zijn in het weekend van 3 en 4 maart te zien op twee locaties, deze zijn;

Expositieruimte van Kunstmakelaardij / Kunststichting Metzemaekers, De Moriaan 9 te Oirschot

Basisschool De Linde
Spoordonkseweg 1 te Oirschot

Openingstijden: zaterdag 3 maart van 12.00 ­ 16.00 uur en zondag 4 maart van 11.00 ­ 16.00 uur.

De officiële opening van de expositie zal plaatsvinden op zaterdag 3 maart om 13.00 uur in de expositieruimte van Kunstmakelaardij / Kunststichting Metzemaekers.

Noot voor de redactie (