TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 28-02-2007

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 3 maart
Radio 1 - 11.04 uur

TROS KAMERBREED OVER VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN

Woensdag 7 maart zijn de Provinciale Staten-verkiezingen. Dat is niet alleen van belang voor de provincies, maar ook voor de Eerste Kamer: de 75 leden van de Eerste Kamer worden namelijk gekozen door de leden van de Provinciale Staten. Over de rol en het functioneren van de Senaat gaat deze uitzending van TROS KAMERBREED op zaterdag 3 maart.

Yvonne Timmerman-Buck (CDA) is sinds 2003 voorzitter van de Eerste Kamer. Ze praat in TROS KAMERBREED onder meer over nut en noodzaak van de Eerste Kamer, de manier waarop zij haar functie van voorzitter vervult en over de discussies over de toekomst van de Senaat.

Ook aan tafel zit Rob Hessing. Hij is sinds 2003 Eerste Kamerlid voor de LPF, nadat hij in het eerste kabinet-Balkenende staatssecretaris van Binnenlandse Zaken was. Na de Senaatsverkiezingen in mei keert hij niet terug. Hessing kijkt in TROS KAMERBREED terug op zijn periode in de Eerste Kamer. Wat heeft hij als eenmansfractie kunnen betekenen?

Verder een gesprek met Klaas de Vries (PvdA). De Vries was eerder onder andere minister en Tweede Kamerlid, maar wordt nu lid van de Eerste Kamer. In TROS KAMERBREED vertelt hij wat hij daarvan verwacht.

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl