Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 1 maart 2007

Persbericht

Inwoners gemeente De Wolden praten zaterdag 3 maart mee over nieuwe burgemeester

Aankomende zaterdag 3 maart zijn de inwoners van gemeente De Wolden welkom om mee te praten over de nieuwe burgemeester. In het gemeentehuis in Zuidwolde wordt onder leiding van Serge Vinkenvleugel om 10.30 uur een bijeenkomst gehouden.

De gemeenteraad wil graag de inwoners betrekken om mee te praten over welke kwaliteiten de nieuwe burgemeester moet bezitten. Burgemeesters voldoen in het algemeen aan een aantal basis eigenschappen die verbonden zijn aan de functie. De verschillen tussen burgemeesters hebben vooral te maken met hun stijl van besturen. Zoals elke gemeente is ook De Wolden gediend met een bepaalde bestuursstijl die dan weer bijbehorende vaardigheden vereist.

Tijdens de bijeenkomst lichten de fractievoorzitters van de politieke partijen de verschillende bestuursstijlen van een burgemeester toe. Inwoners kunnen dan hun mening geven. De bijeenkomst is vanaf 11.00 uur te beluisteren via streekradio De Wolden.

Mening inwoners

Inmiddels hebben tientallen inwoners hun keuze bekend gemaakt via het formulier op de website www.dewolden.nl, via peiling@dewolden.nl of via het formulier op de gemeentelijke pagina in De Wolder Courant. Woldernaren kunnen nog tot maandag 5 maart hun mening kenbaar maken.

De inbreng van de inwoners vormt een bouwsteen voor de profielschets van de nieuwe burgemeester. De raad van De Wolden stelt deze profielschets vast op donderdag 22 maart 2007 tijdens een openbare raadsvergadering. In week 13 is de profielschets zoals deze is vastgesteld te lezen op de gemeentelijke pagina in De Wolder Courant en op de gemeentelijke website.

Onvoorziene omstandigheden daar gelaten kan de benoeming van een nieuwe burgemeester rond september een feit zijn. De gemeenteraad doet een bindende voordracht en de Kroon beslist uiteindelijk.

//////////////////////////////