Gemeente Beek


Zilveren draagspeld

Zilveren draagspeld voor afdelingscommandant Koninklijke Marechaussee MAA

Beek, 2 maart 2007

Op vrijdag 2 maart werd de heer H.W.M. Vankan (Huub) door de gemeente Beek onderscheiden. Hij ontving tijdens zijn afscheidsreceptie uit handen van burgemeester Cremers de Zilveren Draagspeld van de gemeente, voor zijn grote verdiensten voor de gemeente.

Na op 1 oktober 1970 begonnen te zijn op de opleidingsschool van de rijkspolitie te Arnhem en vervolgens via Valkenburg, Meerssen, Maastricht, Herkenbosch op 1 juni 1990 uiteindelijk terecht gekomen te zijn op Maastricht Aachen Airport, maakte hij op 1 januari 1994 de overstap naar de Koninklijke Marechaussee. Sinds 1 juni 1999 was hij afdelingscommandant op de luchthaven.

In deze periode is hij meerdere malen intensief betrokken geweest bij gemeentelijke aangelegenheden:


* de totstandkoming van het Rampenbestrijdingsplan MAA;
* het bezoek van de president van de USA welk bezoek hij, voorzover dit de activiteiten op het vliegveld betrof, in goede banen heeft geleid;

* het terugpatrouilleren van de lichamelijke resten van een Tanzaniaanse vluchteling.

De manier waarop hij zijn taak vervulde wordt zeer gewaardeerd door de gemeente Beek. Zijn handelswijze stak uit boven het gevraagde en daarom kan gezegd worden dat hij zich meer dan gebruikelijk heeft ingezet voor de gemeente Beek.

Na zijn afscheid zal de heer Vankan nog en jaar uitgezonden worden naar Bosnië, waarna hij zijn carrière daadwerkelijk afsluit.