RET

RET en Hogeschool Rotterdam openen permanente architectuurtentoonstelling op metrostation Coolhaven

Zaterdag 03 maart

Eerbetoon aan Rotterdamse architecten en bouwers In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 maart hebben de RET en Hogeschool Rotterdam in het gerenoveerde metrostation Coolhaven een permanente ondergrondse fototentoonstelling geopend van gezichtsbepalende bouwwerken in Rotterdam en ver daarbuiten.

De tentoonstelling heeft de naam `Perron van Eer' gekregen, als eerbetoon aan alle briljante ontwerpers en bouwers die Rotterdam heeft voortgebracht en nog steeds voortbrengt. Fotopanelen met gebouwen als bijvoorbeeld het Hoofdbureau van de Politie en De Doelen zijn te bewonderen.

Het metrostation is verbouwd tot een permanente expositieruimte waar fotopanelen met afstudeerprojecten en gerealiseerd werk van studenten van de Bouw- en Bouwkunstopleidingen zijn tentoongesteld. Het `Perron van Eer' is daarmee een mooi voorbeeld van hoe de Hogeschool Rotterdam, als opleidings- en kennisinstituut, de relatie met de beroepspraktijk en de maatschappij wil vormgeven en hoe de Rotterdamse Bouw- en Bouwkunstopleidingen verbonden zijn met de Rotterdamse gebouwde omgeving. Bert Hooijer, directeur Bouw- en Bouwkunstopleidingen: "Daarnaast is het bijzondere aan dit project dat niet enkel de architecten achter de prachtige Rotterdamse gebouwen worden belicht, maar juist ook de vele andere beroepsbeoefenaren die deel uitmaken van bouwteams."

De RET is al een aantal jaren bezig de bestaande ondergrondse metrostations te renoveren. Metrostation Coolhaven heeft daarbij bijzondere aandacht gekregen. Pedro Peters, algemeen directeur RET: "Waren metrostations vroeger nog plekken waar reizigers alleen in- en uitstapten, tegenwoordig richten we onze stations steeds meer in als een plek waar reizigers zich prettig en comfortabel voelen." Reizigers die regelmatig station Coolhaven aandoen, worden vanaf nu getrakteerd op extra veel kijkplezier. Op maandag 5 maart ontvangen reizigers op het betreffende station bovendien een bon ter waarde EUR 1,50, gratis te besteden bij de pas geopende vestiging van de Boterham Express op station Coolhaven.

Naar aanleiding van dit project is ook het boek "Perron van Eer, Coolhaven" verschen met prachtige foto's en achtergrondinformatie.
---