Politie Groningen

Zaterdag 3 maart 2007

Provincie Groningen, 03-03-2007

Groningen: politie doet wederom drugsvangsten

De politie heeft vrijdag wederom twee drugsvangsten gedaan. In een woning aan de Kajuit werden een professionele hennepplantage opgerold. Op de eerste etage werden in drie vertrekken 185 hennepplanten en de gebruikelijke kweekapparauur aangetroffen. Die werden in overleg met de officier van justitie vernietigd. Ook de stroom bleek illegaal te worden verkregen. Een 33-jarige man (woonplaats onbekend), die op dat moment in de woning aanwezig was, werd aangehouden. De politie onderzoekt zijn aandeel in het geheel. Ook aan het Hoornsediep werd een forse hoeveelheid hennep ontdekt. Een parkeercontroleur zag in een geparkeerde bestelauto een grote hoeveelheid hennep. Agenten namen een kijkje en zagen zeker twintig grote vuilniszakken met inhoud liggen. Enige tijd later reed de auto weg richting een woning aan het Hoornsediep. Uit die woning kwamen nog eens twee personen te voorschijn. Een van hen rende direct de woning in toen agenten zich kenbaar maakten. Hij wist te ontkomen via een balkon en diverse achtertuinen. De andere twee, een 41-jarige man uit Hoogezand en een 50-jarige Stadjer, werden aangehouden. Zoeking in de woning leverde een grote hoeveelheid aan apparatuur en filters op. In de bestelbus lag uiteindelijk 220 kilo aan pas geknipte henneptoppen. Alle hennep en apparatuur werden in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: bromfietscontrole leidt tot oplossing diefstal

De politie heeft vrijdagmiddag op het Heerdenpad een bromfietscontrole gehouden. Een 41-jarige Stadjer viel door de mand. Hij kon geen papieren tonen en de bromfiets was niet verzekerd. Hij kreeg hiervoor twee bekeuringen. Ook een 18-jarige Stadjer bleek zijn papieren ook niet voorelkaar te hebben. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs en ook zijn bromfiets was niet verzekerd. Daarnaast herkende een van de agenten hem als verdachte van een diefstal van een tas, met geld, pinpas, telefoon en sleutels, uit een kluisje bij sportcentrum Kardinge op 27 december jl. Hiervoor werd hij aangehouden en bij verhoor bekende hij de diefstal. De politie onderzoekt de diefstal en tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: meisjes betrapt op winkeldiefstal

Twee 14-jarige meisjes uit Assen zijn vrijdagmiddag bij een warenhuis aan de Grote Markt aangehouden voor winkeldiefstal. Ze waren beiden met een aardige hoeveelheid kleding de paskamer binnengegaan. Maar ze kwamen met opvallend minder kleding de paskamers weer uit. Een beveiligingsmedewerker sprak ze bij de uitgang aan en toen bleek dat ze voor ruim 420 euro aan gestolen kleding bij zich hadden. Ook hadden ze al eerder die dag in Assen hun slag geslagen. Daar hadden ze bij twee winkels sieraden en ondergoed meegenomen. Alle goederen werden in beslag genomen. De meisjes werden na hun aanhouding overgedragen aan hun ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vrouw rijdt door na aanrijding

Een 51-jarige vrouw uit Haren heeft vrijdagavond een geparkeerde auto aan de Middelhorsterweg aangereden. De eigenaar had de klap gehoord en een auto weg zien rijden en belde de politie. Bij het noteren van de gegevens kregen agenten de melding van de veroorzaker van de aanrijding. Zij bleek naar haar woning in Haren te zijn gereden en daar zelf de politie te hebben gebeld. Toen agenten bij haar kwamen, roken ze een alcohollucht. Een blaastest wees uit dat ze had gedronken. Ze werd aangehouden en op het bureau bleek dat ze 0,95 promille alcohol in haar bloed had. Ze kreeg een rijverbod van vier uren en een proces-verbaal.

Groningen: bromfietser en dochter gewond door aanrijding

Een 45-jarige bromfietser uit Groningen en zijn 5-jarige dochter zijn vrijdagmorgen op de Rijksweg gewond geraakt door een aanrijding. Een 58-jarige automobilist uit Groningen wilde vanaf de oprit van een woning de weg op rijden. De slachtoffers kwamen van links en hij zag hen over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De twee werden met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

De Wilp: vrouw belandt in sloot

Een 28-jarige automobiliste uit De Wilp is vrijdagmorgen op de Verlengde Oosterweg gewond geraakt. Zij was met haar auto in de rechterberm terecht gekomen. Ze corrigeerde vervolgens en kwam hierdoor in de sloot terecht. Ze klaagde over een pijnlijke nek en is naar een ziekenhuis gebracht. De auto raakte flink beschadigd, waardoor het kentekenbewijs werd ingevorderd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Zuidhorn: vrachtauto met kraan tegen spoorwegviaduct

Een 65-jarige man uit Bakkeveen is vrijdagmiddag rond 13.00 uur op de Fanerweg in Zuidhorn gewond geraakt. De kraan die op zijn vrachtauto stond was te hoog. Hierdoor botste de kraan tegen het spoorwegviaduct, waardoor zijn auto kantelde. De man vloog hierdoor gedeeltelijk door de voorruit. De man is door een verpleegkundige uit de auto gehaald. De traumaheli kwam ter plaatse en behandelde de man. Hij is met aangezichtsletsel en rugletsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het treinverkeer lag circa een uur tot anderhalf uur stil door het ongeval. De Fanerweg was zelfs tot na 18.00 uur afgesloten geweest voor het verkeer, omdat de auto diesel had gelekt. De provincie heeft een gedeelte van de berm afgegraven om het weer schoon te maken. De auto en de kraan raakten flink beschadigd en werden afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Leek: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft vrijdagavond op de A7 bij Leek het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige vrouw uit Tolbert. De vrouw stond met haar auto stil op de vluchtstrook. Haar alarmlichten deden het nog wel; de auto niet, want ze zat zonder benzine. Tijdens het gesprek roken agenten een alcohollucht bij haar passagier. De vrouw zelf verklaarde nooit alcohol te drinken, maar ze wilde wel meewerken aan een blaastest. Die wees uit dat ze toch had gedronken. Op het bureau bleek dat ze 1,55 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Ter Apelkanaal: alcomobilist zonder rijbewijs

Een 32-jarige man uit Musselkanaal is vrijdagavond op de Zandweg aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle bleek hij alcohol te hebben gedronken. Op het bureau bleek dat hij 1,65 promille alcohol in zijn bloed had en dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Ook was de auto niet verzekerd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Finsterwolde: aanhoudingen na ruzie

De politie heeft vrijdagnacht meerdere aanhoudingen verricht bij de jeugdsoos aan de Westbaan. Surveillerende agenten werden aangesproken dat er in de jeugdsoos een ruzie zou zijn tussen een man en een jongen. De man verliet de soos, maar de jongen wilde hem achterna. Een agent hield hem tegen. Meerdere personen bemoeiden zich ermee en een 19-jarige man uit Finsterwolde zag kans om een agent met de vuist te stompen. Hiervoor werd hij ingerekend. Wederom bemoeiden zich meerdere personen met de aanhouding. Een 26-jarige man uit Finsterwolde ging vervolgens door het lint. Hij rende op de agenten af, maar werd tegengehouden door omstanders. Wel uitte hij bedreigende en beledigende woorden tegen de agenten. Nadat er meerdere collegas waren, werd ook hij in de boeien geslagen. De groep van zon tachtig personen werden verzocht te vertrekken. Het grootste gedeelte voldeed hieraan, maar een 27-jarige man uit Finsterwolde en een 18-jarige man uit Beerta gaven niet thuis. Zij werden ook ingerekend. Tijdens deze actie kreeg een van de agenten nog een klap van een 18-jarige vrouw uit Veendam. Ook zij mocht plaatsnemen in de politieauto. De agenten doen aangifte en alle verdachten werden ingesloten voor nader onderzoek.

Winschoten: jongens dreigen met mes

Drie jongens zijn vrijdagnacht aangehouden voor bedreiging en verboden wapenbezit. De jongens, een 18-jarige en 16-jarige uit Winschoten en een 14-jarige uit Nieuwe Pekela, waren een café aan de Marktstraat uitgezet. Kennelijk waren ze het hiermee niet eens. Ze bedreigden de portier met woorden en lieten hierbij een mes zien. Agenten hielden de jongens aan en bij de 14-jarige en 16-jarige werden twee messen gevonden. De drie jongens werden ingesloten en de politie onderzoekt het incident.