Ingezonden persbericht


Persbericht 2 maart 2007

D66 Brabant op pad vóór de Koopzondag
Motto: "Zeg maar dag tegen de Koopzondag"

D66 Brabant trekt zondag met de grote D66 campagnebus door de provincie. Ze gaan langs enkele steden en dorpen waar het die dag koopzondag is om te pleiten voor het behoud van de koopzondag. In het nieuwe regeerakkoord staat namelijk dat het aantal koopzondagen drastisch moet worden beperkt. D66 verzet zich hiertegen en wijst erop dat a.s. woensdag ook voor de Eerste Kamer gestemd wordt.

"In de Eerste Kamer kan een groot D66 voorkomen dat de koopzondag drastisch wordt beperkt, zodat iedereen boodschappen kan doen wanneer hen dat uit komt", aldus Marusjka Lestrade-Brouwer, lijstrekker van D66 Brabant.

In Brabant wordt veel gebruik gemaakt van de koopzondag. "In dorpen als Putte en Zundert is het iedere zondag koopzondag. Dit is erg belangrijk voor onder meer de toeristische sector. Ook de koopzondagen in de grote steden zijn altijd erg druk en gezellig. Het zou dus echt een stap terug zijn als het aantal koopzondagen beperkt gaat worden", aldus Peter van Gool, voorzitter van de Jonge Democraten Brabant en nummer 12 op de kandidatenlijst voor D66 Brabant.

Onder het motto `Zeg maar dag tegen de koopzondag' bezoekt aanstaande zondag D66 met haar campagnebus de koopzondagen in Oosterhout, Wouw, Putte en Bergen op Zoom. In andere steden worden door lokale afdelingen soortgelijke acties georganiseerd.

Marusjka Lestrade-Brouwer zal een groot stuk met de bustour mee rijden ook zullen er nog andere D66 kandidaten de actie ondersteunen