Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 03-03-2007

Auto tegen een boom
SMILDE Een 35-jarige man uit Bovensmilde raakte vrijdagmiddag gewond bij een ongeval aan de Suermondsweg. Volgens een getuige reed de man vanuit Hooghalen in de richting van Smilde en wilde een andere bestuurder inhalen. Uit tegengestelde richting kwam echter een auto, waardoor de 35-jarige man genoodzaakt was om zijn inhaalpoging te staken en hard af te remmen. Hierdoor begon de auto te slingeren en kwam tegen een boom tot stilstand. De man is naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. Hij klaagde onder meer over een pijn in zijn heup en hoofd. De auto is afgesleept. (BPS 07-117898)

Rijden onder invloed
COEVORDEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 29-jarige man uit Hardenberg aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man reed op de Gramsbergerstraat toen hij werd staande gehouden. Op het politiebureau blies hij 640 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt. (BPS 07-117966)

Hardrijdster aangehouden

ASSEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 32-jarige vrouw uit Tynaarlo bekeurd wegens te hard rijden. Ze reed over de A28 met een snelheid van 160 km/uur. Bovendien kreeg de bestuurster een waarschuwing voor het feit dat twee kinderen in de auto lagen te slapen zonder dat zij een gordel droegen. (BPS 07-117997)

Aangifte opgenomen van diefstal uit auto
NIEUW AMSTERDAM Vrijdag tussen 18.15 uur en 21.15 uur is ingebroken in een auto op een parkeerplaats aan de Verlengde Herendijk. Door een raam te vernielen, wist men binnen te komen. Uit het voertuig is onder meer een laptop, een fototoestel en een videocamera weggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan. (BPS 07-117937)

Politie houdt winkeldieven aan
ASSEN Agenten hebben vrijdagavond een 19-jarig meisje uit Assen aangehouden wegens winkeldiefstal. Op het bureau heeft het meisje bekend goederen te hebben gestolen uit een supermarkt aan de Industrieweg. Het meisje kreeg een dagvaarding mee naar huis. (BPS 07-117919)
BEILEN De politie heeft vrijdagavond een 14-jarige jongen uit Beilen aangehouden wegens winkeldiefstal. De jongen zou gel hebben weggenomen uit een drogisterij en twee stiften uit een warenhuis aan de Brinkstraat. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. De moeder werd geïnformeerd en heeft haar zoon opgehaald. (BPS 07-117920)

Politie is op zoek naar zakkenrollers
MEPPEL De politie kreeg vrijdagmiddag een melding van zakkenrollerij aan het Prinsenplein. Een 19-jarige jongen uit Meppel deed aangifte. Zijn mobiele telefoon zou zijn gestolen. De politie is op zoek naar twee mannen die mogelijk iets met deze zaak te maken hebben. De beide mannen zouden de jongen nepgoud hebben aangeboden, kort voordat zijn telefoon was verdwenen. Het signalement van de mannen: beiden zijn ongeveer 1.80 meter lang, één van hen droeg een blauwe spijkerbroek, een gestreepte muts, is ongeveer 30 jaar, had een stoppelbaard en een dun postuur. De andere man is ook ongeveer 30 jaar, had kort donker haar, had een dik postuur en droeg een donkerblauwe suède jas. Mogelijk zijn meer mensen het slachtoffer geworden van zakkenrollerij. De politie vraagt gedupeerden en getuigen zich te melden bij de politie. (BPS 07-117893)

Drietal aangehouden wegens vernielingen
SMILDE De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een melding van een vernieling aan de Kastanjelaan. Kort daarna wisten agenten, op basis van getuigenverklaringen, drie 19-jarige jongens aan te houden. Twee van hen komen uit Smilde, de andere jongen komt uit Espel. Het drietal zou lantaarnpalen hebben vernield en zijn ingesloten voor verhoor. (BPS 07-117972)

Politie zoekt getuigen van mishandeling en bedreiging EMMEN Vrijdagavond deed een 36-jarige man uit Den Helder aangifte van mishandeling. Er zou die avond een vechtpartij zijn geweest in een eetgelegenheid aan de Baander tussen deze man en twee andere bezoekers. Tijdens de vechtpartij zou één van de mannen gedreigd hebben met een wapen. Getuigen hebben de twee mannen, die vermoedelijk tussen de 20 en 30 jaar oud zijn, zien weglopen in de richting van de Albert Heijn. Op de parkeerplaats zijn ze in een auto gestapt en weggereden. Mogelijk is een eerdere ruzie die avond bij de Febo aanleiding geweest voor de vechtpartij. Beide mannen zouden verwondingen hebben opgelopen in het gezicht. De politie is een onderzoek gestart en heeft onder meer sporenonderzoek verricht en diverse getuigen gehoord. Bovendien is zij op zoek naar mensen die meer weten over de identiteit van beide mannen. U kunt bellen met telefoonnummer 0900-8844. (BPS 07-117952)

Huiselijk geweld

RODEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 46-jarige man uit Roden aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 39-jarige vrouw. De vrouw gaf aan door de mishandeling niet meer te kunnen lopen. Zij is daarop per ambulance naar het ziekenhuis voor controle. De man is ingesloten voor verhoor. Hij bekende zijn vrouw te hebben geschopt. (BPS 07-117962)

Brand in school
HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is brand uitgebroken in een school aan de Jonkheer de Jongestraat. De brandweer heeft de brand geblust. Een aantal goederen in de school hebben vlam gevat. De schade is nog niet bekend. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak. Namens de school wordt aangifte gedaan. (BPS 07-117983)

Jongen loopt brandwonden op na steekvlam
EMMEN Een 15-jarige jongen uit Emmer Compascuum is vrijdagavond met brandwonden overgebracht naar het Martini ziekenhuis in Groningen. De jongen was met een 12-jarig vriendje uit Emmen in een schuur aan de Weergang een brommer aan het overspuiten. Een brandende sigaret in combinatie met een omgevallen jerrycan met benzine zou een steekvlam hebben veroorzaakt. Beide jongens zijn gevlucht naar de buren en daar zijn zij gekoeld met water. De 15-jarige jongen had brandwonden aan zijn handen en zijn gezicht. Een andere buurman heeft de brand in het schuurtje geprobeerd te blussen. De brandweer heeft het bluswerk overgenomen. Gezien de omstandigheden lijkt het redelijk te gaan met de jongemannen. (BPS 07-117907)

Dronken man aangehouden
MEPPEL Een 47-jarige man uit Meppel is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden. De man die onder invloed van alcohol verkeerde was uit een café gezet. Voor de zaak bleef de man vervelend doen. Nadat agenten de man hadden gesommeerd te vertrekken en hij daar geen gehoor aan gaf, is hij aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig. De man is ingesloten voor verhoor.

Politie controleert op snelheid
WAPSERVEEN Agenten hebben vrijdagmiddag gecontroleerd op snelheid aan het Westeinde in een 30 km zone. De politie heeft klachten ontvangen van omwonenden. In dit gebied zou te hard worden gereden. Daarom werd vrijdagmiddag met de lasergun gecontroleerd op snelheid. Eén van de bestuurders reed 43 km/uur. Verder zijn geen bekeuringen uitgedeeld. VLEDDER De politie heeft gecontroleerd op snelheid aan de Solweg. Op deze weg is 80 km/uur toegestaan. De hardrijders reden tussen de 106 en 122 km/uur. Diverse mensen kregen een bekeuring. (BPS 07-117873) MEPPEL Twee bestuurder hebben op de N375 een bekeuring gekregen voor het niet dragen van een gordel. Op de Heerengracht zijn twee bekeuringen uitgedeeld omdat ze de verkeerde rijrichting in reden. (BPS 07-117921)
ASSEN - De politie heeft vrijdagavond tussen 19.00 uur en 23.00 uur in Assen en Aa en Hunze gecontrollerd. Zo zijn diverse hangplekken voor jongeren bezocht om te kijken of er sprake was van overlast. Dit was niet het geval. Vijf fietsers zijn die avond bekeurd wegens het fietsen zonder licht. (BPS 07-117949)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280.