D66

Bos noemt Pechtold de nieuwe oppositieleider

3 maart 2007, 13:31

Tijdens de wekelijkse persconferentie van het kabinet heeft vice-premier Wouter Bos complimenten uitgedeeld aan D66-leider Pechtold. In de ogen van minister Bos is Pechtold de nieuwe oppositieleider in de Tweede Kamer. De fractieleider van D66 toont volgens hem "een enorme geldingsdrang".

De voormalige PvdA-oppositieleider prees de humor, flair en brutaliteit waarmee Pechtold donderdag zijn visie naar voren bracht in het debat over de regeringsverklaring. Daarentegen noemde hij SP-leider Jan Marijnissen mild. Verder leek het volgens Bos dat VVD-fractievoorzitter Mark Rutte "enorm veel moeite had om te kiezen" en om niet Geert Wilders van de PVV na te apen.

Alexander Pechtold: Het is leuk om complimenten te krijgen van een andere partijleider, maar het gaat er natuurlijk om dat de kiezers D66 steunen. Ik zet me er de komende jaren voor in dat Nederland een vrij en open land blijft. Hiervoor is het belangrijk dat de zelfbeschikking en zelfontplooiing van mensen overeind blijft: mensen moeten niet worden benaderd alsof ze deel uitmaken van een groep, maar als zelfstandige individuen. Iedereen die wil dat er tegenwicht wordt geboden aan het nieuwe kabinet en die zijn vrijheden wil beschermen, roep ik op om op 7 maart D66 te stemmen.

---