Speeddate Event Politie Brabant Zuid-Oost groot succes

Eindhoven, 03-03-2007 o Zaterdag zijn in totaal 83 Speeddates gehouden. De kandidaten kregen een gesprekje van 15 minuten met wervingsmensen van de politie. Van de kandidaten zijn 56 personen mannen en 27 personen vrouwen. Van de 83 kandidaten gaan 52 personen door voor de volgende selectieronde. Zij hebben een vervolgdate kunnen maken. Van de 31 afvallers krijgen er 7 een tweede kans. Zij krijgen een vervolgafspraak omdat ze mogelijk wel bij een politieafdeling zoals arrestantenzorg zouden kunnen gaan werken.

De overige afvallers zijn voor een baan bij de politie afgevallen. Zij hadden niet de juiste diplomas of opleidingseisen en in een enkel geval onvoldoende motivatie of onvoldoende communicatieve vaardigheden. Van het totaal aantal aanmeldingen zijn er zeven personen niet komen opdagen.

De overgrote meerderheid van kandidaten komt uit de regio Brabant Zuid-Oost. Een enkeling komt uit de ons omliggende regios zoals Brabant Noord, Brabant Midden West en Limburg Noord.

Speeddate kandidaten hadden zich van tevoren moeten aanmelden met een motivatie en CV. In een gesprekje van 15 minuten vroegen wervingsmensen een korte toelichting van de motivatie om zo een snelle eerste match te kunnen maken. Bij twijfel ging een kandidaat wel door naar de volgende selectieronde.

Het Speeddate Event werd gehouden op het politiebureau van Eindhoven Gestel-Stratum op de Aalsterweg. Naast de speeddates is ook een mini-informatiemarkt gehouden, over werken en leren bij de politie. Kandidaten kunnen daar met agenten in opleiding en reeds afgestudeerde agenten in gesprek gaan over de politieopleiding en het veelzijdige werk als politieagent.

Het selectietraject bestaat na deze Speeddate uit een informatieavond, sporttest, taaltest en psychologische test. De gemiddelde doorlooptijd van de selectieprocedure is 4 tot 6 maanden.