Nederlandse Tafeltennisbond


NK begint met verrassingen

03-03-2007

De eerste ronde van de NK-A in Eindhoven heeft een aantal verrassingen opgeleverd.

Bij de dames wisten twee B-speelsters de tweede ronde te bereiken. Ellen Ras verraste Annamarie van der Kwast en Kelly Willems won van Danielle Maas.

Van de vier jeugdspeelsters wist alleen Nicky Zetsen zich door winst op leeftijdsgenote Maaike v.d.Pavoordt te plaatsen voor de tweede ronde. Monique Posthuma had weinig in te brengen tegen Tessa van Dijk en Charell Schoonbrood verslikte zich in de fluwelen linkerhand van Heleen Hop. De top-8 kwam in deze ronde nog niet in actie.

Bij de heren moesten alle toppers al wel aantreden. De top-8 liet zich niet verrassen, al moest Merijn de Bruin tot de zevende game hard werken om het ingewikkelde spel van Martin Brinkhoff te doorgronden.

Direct onder de top-8 vielen wel de nodige slachtoffers. Nummer 9 van de plaatsingslijst Michiel Janssen kwam met 1-3 achter tegen Paul v.d.Leur. Uit frustratie gooide hij na de vierde game zijn bat kapot. En omdat een opzettelijk beschadigd bat niet mag worden vervangen had hij ook direct de wedstrijd verloren.

Ook Jelle Bosman en Bob Franssen haalden de tweede ronde niet. Bosman verloor van invaller Peter Verwey en Franssen liet zich verrassen door jeugdspeler Martijn de Vries, die hem vooral een les in efficiency gaf.