Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 087
Datum: 5 maart 2007

Provincie liet zich zien tijdens open dag

Op de open dag van Provincie Fryslân op 3 maart op vijf locaties in de provincie zijn zo'n 2200 bezoekers afgekomen. Dat is zo'n tien procent meer dan vier jaar geleden. Topper was Sneek waar de hele dag door mensen zijn rondgeleid door het aquaduct in aanbouw. Ook de boot in Harlingen trok de hele dag door veel publiek. In Dokkum, Drachten en Heerenveen was het wat minder druk maar ook hier kwamen verspreid over de dag enkele honderden bezoekers.

De open dag bestond uit drie onderdelen. Om te laten zien wat de provincie doet, waren er tal van projecten te zien waar de provincie bij betrokken is. Van sport en gezondheid tot bagger of een nieuwe wegverbinding. Niet alleen de provincie zelf presenteerde deze projecten, maar vooral ook allerlei organisaties die dergelijke projecten uitvoeren. Het dorp Wartena liet bijvoorbeeld zien hoe actief dit dorp is en dat ze met steun van provinciale fondsen de leefbaarheid op het platteland kunnen bevorderen.

Daarnaast waren de politieke partijen overal aanwezig met verkiezingsmateriaal. De politiek kwam ook langs voor debat. In een bus reden de lijsttrekkers van Dokkum, via Drachten, Heerenveen en Sneek naar Harlingen. Dat leverde vijf geanimeerde debatten op over veel verschillende thema's, zoals het financieren van topsport of breedtesport, het verdubbelen van de N381, het buitendijks uitbreiden van de haven van Harlingen of de positie van het Fries.

De verkiezingen voor Provinciale Staten zijn woensdag 7 maart aanstaande. Laat uw stem horen, jou lûd!


---- --