Mode Marché presenteert Fashion Fantasy in het NAi


ROTTERDAM, 20070206 -- De organisatie van Mode Marché laat in 2007 wederom van zich horen. Exclusief voor de Museumnacht 2007 presenteert ze in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) te Rotterdam Fashion Fantasy, een modebelevenis die meerdere zintuigen zal prikkelen. Dit Is Ons Werk, Iconique Fashion Magazine en Stylevation Army zullen zowel hun unieke visie op mode tonen als een voorproefje geven van de tweede editie van Mode Marché die op 22 april eveneens in het NAi zal plaatsvinden.

Op uitnodiging van het NAi zal de organisatie met Fashion Fantasy de bezoekers het spanningsveld tussen mode in het museum en mode op de straat zicht-, hoor- en voelbaar maken. Fashion Fantasy zal - in samenwerking met de Rotterdamse ontwerpers Corsage - de grenzen tussen mode als conceptuele kunst en mode als confectie exploreren en hierbij gebruik maken van zowel fysieke presentaties als projecties, animatie en fotografie. De installatie zal daarmee de onafhankelijke disciplines en kwaliteiten van de diverse partijen van Mode Marché onderstrepen.

Op zondag 22 april zal de tweede editie van Mode Marché plaatsvinden. Mode Marché is een stock sample sale met een laagdrempelig maar stijlvol karakter, waarbij jonge én gevestigde modeontwerpers hun kleding, accessoires, stoffen en monstercollecties kunnen verkopen aan hongerige fashionista's. Zo'n 1000 modeliefhebbers wisten tijdens de eerste editie hun weg naar Mode Marché te vinden. De organisatie zal nu een nog breder aanbod van modeontwerpers samenbrengen. Net als de eerste editie wordt het weer een ware snoepwinkel van `fashion's finest'!

De middag zal niet alleen draaien om verkoop. De Mode Marché wil haar bezoekers meer bieden en heeft zich ten doel gesteld de stad Rotterdam een stijlvolle impuls te geven op het gebied van mode. Het geheel zal omlijst worden door diverse andere activiteiten en videoprojecties. Daarnaast vindt voor de eerste maal het `VIP shopping hour' plaats. Een gelimiteerd aantal personen krijgt de kans een uur eerder te winkelen en voor slechts 5 euro heb je gegarandeerd de eerste keuze!

Fashion Fantasy en Mode Marché zullen neerstrijken in het internationaal befaamde `Nederlands Architectuurinstituut', een markant gebouw ontworpen door Jo Coenen, gelegen aan de rand van het Museumpark in het centrum van Rotterdam. Het is méér dan een museum,; een voor iedereen toegankelijke culturele instelling waar op verschillende manieren aandacht wordt besteed aan de ontworpen omgeving. In het NAi worden belangrijke archieven en collecties bewaard en toegankelijk gemaakt voor het publiek. Het instituut voorziet in mogelijkheden voor onderzoek en biedt een platform voor discussie. Met tentoonstellingen en publicaties wil het NAi zowel het professionele werkveld als het grote publiek informeren, inspireren en stimuleren.

Bezoekers van de Mode Marché zullen voor een speciaal tarief ook het NAi kunnen bezoeken, waar momenteel de tentoonstelling 'Architectuur van de nacht - Schitterende gebouwen' te zien is. Deze tentoonstelling laat zien hoe het gebruik van licht in de afgelopen honderd jaar de architectuur en onze beleving ervan heeft veranderd.

Dit is ons werk, Jakolien van der Poel fotograaf en Roy Brandenburg conceptstylist www.ditisonswerk.nl.

Iconique Fashion Magazine werd in 2000 opgericht door Joost van Gorsel, inmiddels is het uitgegroeid tot een internationaal geprezen, online podium voor mode en kunst www.iconique.com. Daarnaast biedt Iconique creatieve (grafische) oplossingen en advies gericht op de mode en luxe industrie www.iconique-studio.com.

Stylevation Army, Stylevation Army is een stylingbureau dat zich bezig houdt met vormgeving en productie van shoots, modeshows, commercials en evenementen. Daarnaast houdt Stylevation Army zich bezig met het positioneren van ontwerpers en kledingmerken op de modemarkt www.stylevationarmy.com.

FASHION FANTASY / ROTTERDAMSE MUSEUMNACHT

Zaterdag 3 Maart 2007 van 20:00u tot 2:00u

Nederlands Architectuurinstituut (in Zaal 3)
Museumpark 25, 3015 CB, Rotterdam

De Rotterdamse Museumnacht waar Fashion Fantasy onderdeel van is is alleen te bezoeken met het passe-partout. Het passe-partout van de Rotterdamse Museumnacht geeft toegang tot alle locaties en is tevens geldig in de Museumnachtbus en Waterbus.

In de voorverkoop kost een passe-partout ¤ 11,- Op de avond zelf ¤ 15,-

MODE MARCHÉ ROTTERDAM 2nd EDITION

Zondag 22 April 2007:

12:00u tot 13:00u: VIP Shopping Hour, toegang 5 euro

13:00u tot 17:00u: Mode Marché, toegang 1 euro

Nederlands Architectuurinstituut (in Foyer / Restaurant / Bakema Serre)
Museumpark 25, 3015 CB, Rotterdam (Entrée Rochussenstraat/Arcade)

De entrée voor bezoekers aan de Mode Marché is aan de Rochussenstraat, aan de Arcade.

www.mode-marche.com

www.nai.nl