Nederlandse Tafeltennisbond


Li Jiao waagt zich niet aan voorspellingen

02-03-2007
Li Jiao staat op de eerste plaats van de landelijke ranglijst. Toch stelt zij zichzelf geen concrete doelen vooraf. Blijkbaar wil ze geen valse verwachtingen wekken. Vandaar dat zij voor de Nederlandse kampioenschappen die morgen in Eindhoven beginnen ook niet wil vertellen waar ze wil eindigen. "Ik zal natuurlijk proberen de finale te halen en zo goed mogelijk te spelen." Maar, als je haar op de stelling laat reageren dat het duo Heister/LiJiao toch nauwelijks de titel in het gemengd dubbel kan ontgaan wil ze zich nog niet duidelijk uitspreken. Hoewel, ze moet er wel om lachen. "We zijn allebei linkshandig. Dat is geen voor- of nadeel, maar het beste is een links- en een rechtshandige speler. Natuurlijk wil ik winnen, maar we zullen wel zien."

Over de finale in het damesenkelspel houdt de 34-jarige Heerhugowaardse zich helemaal op de vlakte. "Het is net zoals ik al eerder heb gezegd. Ik ga zo goed mogelijk presteren en we zien dan wel."

Wie zou denken dat de winst in het onlangs gehouden top twaalf toernooi het hoogtepunt uit haar carrière is komt bedrogen uit. "Nee hoor. Bij mij blijft het behalen van de kwartfinale op de wereldkampioenschappen in 2005 nog steeds het hoogtepunt. Het top twaalf toernooi was mooi, maar de wereldkampioenschappen in 2005 nog mooier."

Voor Li Jiao staan er dit seizoen nog een paar belangrijke wedstrijden op het programma. "We hebben nog de Europa Cup. Daar vind ik het belangrijkste dat we een finale halen. Als we die eerst maar gehaald hebben, dan zien we wel verder." Over de Europese Kampioenschappen heeft ze nog helemaal niet nagedacht. "Dat komt pas na de Nederlandse kampioenschappen. Dan gaan we ons voorbereiden op Papendal. Ach, en over de voorbereiding hoef ik me ook niet zo druk te maken. Ik heb al zoveel uren achter de tafel gestaan dat het vanzelf wel goed komt. Ik ben nu 34 jaar en weet wel hoe het spel in elkaar zit."