Ingezonden persbericht


Ophelia Trio met Passie en Waanzin van Ophelia tot Carmen in den Wouwdfluit te Wouw

Wouw, 14 februari 2007

Ophelia Trio met een muziekprogramma Passie en Waanzin van Ophelia tot Carmen In den Wouwdfluit te Wouw op zondag 4 maart om 16.00 uur

Zondag 4 maart is het volgende zondagmiddagconcert door het Ophelia Trio. Dit ensemble, in 2003 opgericht, dankt haar naam aan de geliefde van Hamlet uit het gelijknamige toneelstuk van Shakespeare. Ophelia werd tot waanzin gedreven door Hamlet, haar minnaar die haar vader vermoordde. Veel kunstenaars lieten zich door dit verhaal inspireren. De figuur van Carmen staat voor de passie in het muziekprogramma. Voor Marjoleine Schaap sopraan, Karin Dolman altviool en Caecilia Boschman piano een mooie uitdaging de Passie en de Waanzin in de muziekliteratuur op te zoeken en te selecteren. De Concertzender komt In den Wouwdfluit van dit concert een opname maken o.l.v. Cees Sterrenburg.

De lyrische sopraan Marjoleine Schaap studeerde in 1995 af aan het Brabants Conservatorium te Tilburg, waar zij les kreeg van o.a Meta Bourgonjen, Marius van Altena en Bernard Kruysen. In de zomer van '93 studeerde zij bij Svetlana Boerkovskaja te Sint Petersburg. Verder volgde zij masterclasses bij Mark Deller, Robert Spencer en Adelisa Tabiadon.

Karin Dolman (1967) studeerde viool en altviool aan het Rotterdams Conservatorium bij Vaclav Novak en Henk Guittart. Verder volgde zij lessen bij Ron Ephrat, Rifka Golani en Kim Kashkashian. Na het behalen van haar diploma Uitvoerend Musicus was zij prijswinnaar op het internationale Lionel Tertis altvioolconcours in Engeland. Samen met pianiste Caecilia Boschman behaalde zij de finale van het Duoconcours in het Franse Vierzon. Karin Dolman bespeelt een altviool gebouwd in 1989 door Jan van der Elst, vioolbouwer te Dordrecht.

Caecilia Boschman, studeerde piano bij Frans van Hoek aan het Rotterdams Conservatorium, waar zij de diploma's Docerend en Uitvoerend Musicus behaalde. Vervolgens studeerde zij enkele jaren bij Jan Wijn en volgde zij masterclasses bij Imogen Cooper, Oxana Yablonskaja en Horacio Gutierrez. Caecilia maakt deel uit van diverse ensembles, waaronder het Dordts Kamermuziekensemble. Caecilia is actief als begeleider; als repetitor werkte zij bij de opera Achnaton van Philip Glass, een productie van Muziektheater Hollands Diep. Tevens verleende zij haar medewerking aan producties als De Spookbruid (Dvorák), Attila (Verdi) van de Rotterdamse Opera en King Arthur (Purcell) van het Klein Dordts Muziektheater.

Vrijdag 2 maart 20.00 uur Orgelbespeling door Jan Walraven: Bach / Mendelssohn. Entree E 3,50 inclusief koffie. Zaal open 19.30 uur. Zondag 4 maart 16.00 Ophelia Trio: Passie en Waanzin van Ophelia tot Carmen. Zaal open 15.30 uur Entree 12,50 inclusief koffie met het zelfgebakken Wouwdfluitkoekje. Programma en foto's op www.indenwouwdfluit.nl

29 jaar Concertzaal In den Wouwdfluit

Omgang 10 4724 EP Wouw Tel: 0165 30 18 39
E mail: info@indenwouwdfluit.nl
Website : www.indenwouwdfluit.nl

---- --