Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 1 maart 2007

Eerste Madagaskardag in DierenPark Amersfoort

Zondag 4 maart in teken van natuurbehoud

Op zondag 4 maart houdt DierenPark Amersfoort de eerste Madagaskardag. Tijdens deze dag is het mogelijk om de ringstaartmaki's in levende lijve te ontmoeten. Verder kunnen kinderen zich laten schminken en staat de 'Madagas-kar' in het park met de meest uiteenlopende Madagaskar-weetjes. Met deze dag vraagt DierenPark Amersfoort aandacht voor de bedreiging van flora en fauna op Madagaskar.

De activiteiten beginnen om 11.00 uur en duren tot 16.00 uur. In het vernieuwde Knuffelpleintheater draait een kindervoorstelling met speciale aandacht voor de campagne. En op een centrale locatie in het park staat de 'Madagas-kar', waar allerlei informatie over Madagaskar wordt gegeven. Daarnaast kunnen de gasten raden hoeveel witte ringen de staart van een ringstaartmaki heeft, is er een Madagaskarspeurtocht verkrijgbaar en kunnen kleinere kinderen een puzzel maken. De opbrengsten van deze dag komen geheel ten goede aan de Madagaskarcampagne.

Ontmoet de maki's

Bijzonder is een ontmoeting met de ringstaartmaki's. Samen met de verzorger snijden de deelnemers het fruit, zodat alle dieren wat krijgen. Daarna gaat het gezelschap het verblijf in om het fruit uit te delen. Een ontmoeting kost 15 euro per persoon (exclusief entree en parkeren) en duurt ruim een uur. Per groep mogen maximaal vijf mensen mee van tenminste vijf jaar oud. Op zondag 4 maart vinden er twee ontmoetingen plaats, om 11.00 uur en om 15.00 uur. Verder staat er in maart en april elke woensdagmiddag om 14.00 uur een ontmoeting met de ringstaartmaki's op het programma. Voor een ontmoeting dient te worden gereserveerd bij de Gastenservice op telefoonnummer 033-4227100.

Arovy Madagasikara

De Europese vereniging van dierentuinen (EAZA) organiseert elk jaar een campagne om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor natuurbehoud. Dit jaar is het motto 'Arovy Madagasikara', oftewel Bescherm Madagaskar. Dit eiland ten oosten van Afrika is veertien keer zo groot als Nederland. Door de explosieve bevolkingsgroei, komen de flora en fauna ernstig onder druk te staan en is er nog slechts 10% van de originele vegetatie aanwezig. Naast de verwoesting van hun leefgebied, hebben de dieren ook te lijden onder vervuiling, jacht en handel. In Nederland doen de 15 dierentuinen mee die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen. Naast voorlichting, heeft deze campagne als doel om 500.000 euro in te zamelen. Dit bedrag gaat naar specifieke natuurbehoudprojecten op Madagaskar.

Onderschrift foto: De ringstaartmaki's in DierenPark Amersfoort

///

Noot voor redactie;

Ingezonden persbericht