Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Snelle groei ANWB Golf

Den Haag, 1 maart 2007

ANWB Golf zal zondag 4 maart tijdens het evenement Amsterdam Golf in de RAI het 10.000-ste lid verwelkomen. De organisatie heeft in minder dan drie jaar een snelle groei doorgemaakt. ANWB Golf verwacht in 2010 te groeien naar 30.000 leden.

ANWB Golf schrijft de snelle groei toe aan de opmars van de zogenaamde vrije golfer. Dat zijn spelers die gebruik maken van hun lidmaatschap van de NGF (Nederlandse Golf Federatie) voor de registratie van hun handicap maar verder geen lid zijn van een golfclub. ANWB Golf biedt hen voordelen. In tegenstelling tot de hoge contributie bij de traditionele golfverenigingen zijn de kosten van het lidmaatschap van ANWB Golf laag ( circa ¤ 50,- per jaar). Het lid betaalt daarnaast greenfee wannneer hij speelt. Verder biedt ANWB Golf de golfer een ruime keuze uit 41 banen verspreid over geheel Nederland.

Met partner Golf Management Groep verwacht ANWB Golf het aantal banen waar de aangesloten golfers op kunnen spelen uit te breiden. Nu kunnen leden van ANWB Golf terecht op zes homecourses en daarnaast bij 35 baanexploitanten waar ze korting op de greenfee krijgen.

ANWB Golf communiceert via internet met de leden. Leden reserveren online hun starttijden, houden hun handicap bij en schrijven zich in voor wedstrijden en evenementen. Bovendien krijgen leden korting op golfreizen van ANWB-dochter Pin High. Meer over ANWB Golf op anwb.nl.


Noot voor de redactie;