Ingezonden persbericht


Persbericht, februari 2007

Van Gogh lezing in het Noordbrabants Museum

Zondag 4 maart om 14:00 uur

Op zondag 4 maart a.s. houdt Sjraar van Heugten een lezing over Vincent van Gogh. Sjraar van Heugten is hoofd collecties van het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het Van Gogh Museum is de belangrijkste bruikleengever van de acht schilderijen door Vincent van Gogh die het Noordbrabants Museum sinds eind vorig jaar toont. U kunt plaatsen reserveren voor de lezing op telefoonnummer 073-6877877. De lezing is gratis toegankelijk, u betaalt alleen de toegangsprijs tot het museum.

Van Gogh in Brabant

Eind 2006 opende het Noordbrabants Museum een nieuwe presentatie over de meest bekende Brabantse kunstenaar, Vincent van Gogh. Niet alleen heeft de in Zundert geboren domineeszoon in deze provincie zijn wortels, maar ook heeft hij hier een groot aantal schilderijen en tekeningen gemaakt. Onderwerp daarvan zijn het landschap, de armoedige boerderijen en de boerenmensen uit de late 19de eeuw. Van Goghs betrokkenheid bij het leven op het platteland was meer dan alleen geografisch bepaald. Hij voelde zich emotioneel betrokken bij de mensen die hier met hard werken slechts een armoedig bestaan wisten op te bouwen. In zijn werk en in zijn brieven doet hij daarvan verslag. Behalve aan Van Gogh zelf besteedt het museum aandacht aan kunstenaars met wie hij in Brabant heeft samengewerkt, zoals Dimmen Gestel en Anton Kerssemakers.

Van Gogh lezing

De spreker op 4 maart, Sjraar van Heugten, is als geen ander bekend met het werk en leven van deze Brabantse kunstenaar. In zijn lezing vertelt hij over de rode draad die Van Goghs Nederlandse ouderwetse oeuvre verbindt met zijn Franse moderne werk. U kunt plaatsen reserveren voor de lezing op telefoonnummer 073-6877877. De lezing is gratis toegankelijk, u betaalt alleen de toegangsprijs tot het museum. Zie voor meer informatie over de toegangsprijs en diverse kortingsregelingen de website www.noordbrabantsmuseum.nl

20 jaar Verwersstraat

Het Noordbrabants Museum viert dit jaar dat ze al 20 jaar resideert in het prachtige 18deeeuwse stadspaleis aan de Verwersstraat 41. In dit kader vinden er allerlei gratis activiteiten plaats, onder andere op iedere eerste zondag van de maand, zoals deze lezing over Vincent van Gogh. In de hierop volgende maand kunt u op zondag 1 april gratis deelnemen aan een rondleiding over de tentoonstelling Molens.

Aan de redacties:

Voor meer informatie of het bestellen van beeldmateriaal kunt u telefonisch contact opnemen met Ingrid van Berlo, tel. 073 - 6877 808 of per e-mail: ivanberlo@noordbrabantsmuseum.nl of Charissa Wirken, tel. 073-6877807 of per e-mail csleutjes@noordbrabantsmuseum.nl

Dit bericht werd u toegezonden door:
Ingrid van Berlo
Afdeling communicatie
Noordbrabants Museum
Postbus 1004, 5200 BA 's-Hertogenbosch
tel. 073- 68 77 808.