VDL Cultivit op SIMA Parijs

20.02.2007 / 14:29 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Hsp communicatie

Hsp communicatie

Persbericht

VDL Cultivit presenteert eerste in serie gebouwde Cultivit machine op internationale vakbeurs SIMA in Parijs

De intensieve land- en tuinbouw kampt overal in de wereld in toenemende mate met schade aan gewassen door nematoden (bodemaaltjes) en schimmels. Wereldwijd staat gewasschade een oplossing van het voedselprobleem in de weg, te meer daar de bevolking toeneemt met circa 70 miljoen per jaar. Op individueel niveau worden telers geconfronteerd met toenemende nematodenbesmettingen van hun grond, een verminderde opbrengst en tegelijkertijd een inperking van de mogelijkheden om besmettingen tegen te gaan. Tot voor kort werden nematoden met chemische middelen bestreden, maar om milieutechnische redenen worden deze steeds meer beperkt (metam-sodium) of zijn deze reeds verboden (methylbromide).

Producten als tomaat, aardappel, courgette, sla, aardbei, chrysant en lelie zijn slechts een zeer kleine greep uit de teelten waarin nematoden schade aanrichten. Er moest dus een oplossing gezocht worden om op economische en milieuvriendelijke wijze hogere opbrengsten te bereiken.

De Nederlandse VDL groep heeft hierin het voortouw genomen met de introductie van het Cultivit concept, een gepatenteerde en hoog kwalitatieve grondbewerkings-machine die heeft aangetoond opbrengstverhogend te werken op percelen besmet met nematoden en schimmels, zonder gebruik te maken van chemische middelen. Het Cultivit concept bestaat uit een combinatie van intensief omspitten van de grond en tegelijkertijd kortstondig verhitten met extreem hete lucht. De machine is zelfrijdend, rupsaangedreven en wordt op afstand bestuurd.

Na een 3 jaar durende periode van ontwikkeling, prototypebouw en testen is het zover; VDL Cultivit heeft de eerste in serie geproduceerde Cultivit machines gereed. Deze machine zal van zondag 4 maart tot en met donderdag 8 maart 2007 worden gepresenteerd op de SIMA in Parijs, een toonaangevende beurs voor de agrarische sector in Europa. Met het oog op de op handen zijnde uitbreiding van het Europese distributienetwerk is deze beurs daarom zeer geschikt voor VDL Cultivit om zich te presenteren.

VDL Cultivit B.V. versterkt de gelederen van de succesvolle VDL Groep. De VDL Groep, met het hoofdkantoor in Eindhoven, is een internationale onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabrikaten en eindproducten. In totaal maken 73 werkmaatschappijen verspreid over 15 landen met circa 7.300 medewerkers deel uit van de groep. In 2006 had de VDL Groep een omzet van 1,1 miljard euro en een netto resultaat van circa 60 miljoen euro.

Op het terrein van de toeleveringen is VDL toonaangevend in metaalbewerking, kunststofverwerking, modulebouw en oppervlaktebehandeling. De sector bussen bestaat uit touringcars, chassis modules, openbaarvervoerbussen en mini- & midibussen. De sector eindproducten omvat veersystemen voor de automotive industrie, productieautomatiseringssystemen, warmte-, koel- en luchttechnische installaties, installaties voor de olie-, gas- en petrochemische industrie, zonnebanken en dakkoffers, systemen voor de intensieve veehouderij, buissystemen, sigaren- en verpakkingsmachines, containerhandlingsystemen, medische systemen en productiesystemen voor de optische media.


--------E I N D E P E R S B E R I C H T --------
Heeft u behoefte aan meer informatie over het Cultivit concept of VDL Cultivit B.V., neem dan contact op met Harm Vrijsen, telefoon 076-5792892, e-mail: info@vdlcultivit.com of www.vdlcultivit.com

VDL Cultivit BV
Postbus 3339
4800 DH Breda
Nederland
Tel +31 (0)76 5792 892
Fax +31 (0)76 5718 597
Email info@vdlcultivit.com
Internet www.vdlcultivit.com