Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Verkeerscontrole

Gooi en Vechtstreek, 04-03-2007 o Politie Gooi en Vechtstreek heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote verkeerscontrole gehouden in Naarden en Huizen/Blaricum. Hierbij werden zeventien personen aangehouden.

De controle begon om 21.00 uur aan de Amersfoortsestraatweg in Naarden en werd om 01.00 uur verplaatst naar de Crailoseweg / Prins Hendriklaan in Huizen en Blaricum. De controle was niet alleen gericht op het rijden onder invloed, maar ook op tal van andere zaken, zoals de technische staan van de voertuigen en de aanwezigheid en geldigheid van documenten als rij- en kentekenbewijs, verzekering en keuringsbewijs. Ook werd gelet op de mogelijke aanwezigheid van wapens, drugs, gestolen goederen en inbrekerswerktuigen. De Vreemdelingendienst controleerde de passerende vreemdelingen op hun verblijfsvergunning. Met de catch-ken werden gecontroleerd of de passerende voertuigen of hun eigenaar gesignaleerd stonden. De Douane controleerde op BPM en het onrechtmatig gebruik van rode diesel en leverde ook de drugshond. De Inspectie Verkeer en Waterstaat controleerde specifiek op het commerciële personenvervoer. Ook de Koninklijke Marechaussee nam deel aan de controle en richtte zich waar nodig op de medewerkers van defensie. In totaal werkten ca. 80 personen mee aan de controle, waarvan 50 van Politie Gooi en Vechtstreek.

Resultaten

Bij de alcoholcontrole werden ruim 1.300 automobilisten aan een blaastest onderworpen. Terzake het rijden onder invloed werden zeventien bestuurders aangehouden. Twee van hen (een 60-jarige man uit Huizen en een 34-jarige man uit Hilversum) bliezen meer dan 570 ug./l (1,30 promille) en moesten hun rijbewijs inleveren. Een automobilist pleegde verzet tegen zijn aanhouding en weigerde de ademtest. Een andere bestuurder onder invloed moest direct een nog openstaande boete van 250 euro voldoen.

Van de 23 gecontroleerde taxis kregen er 12 een proces-verbaal omdat de vergunningen niet in orde waren. Een taxibedrijf uit Twente moest een nieuwe chauffeur laten komen omdat de gecontroleerde chauffeur geen enkele geldige vergunning had.

Vier automobilisten kregen een proces-verbaal wegens het produceren van te veel geluid. Een auto werd voor nader technisch onderzoek uit het verkeer genomen omdat deze naast teveel geluid ook een slechte stuurinrichting en andere technische gebreken had. 20 andere automobilisten kregen een bekeuring wegens uiteenlopende technische gebreken.

Enkele tientallen automobilisten en bromfietsers kregen een bekeuring wegens overtredingen als het niet kunnen tonen van de juiste papieren, verkeerde verlichting en andere technische mankementen.

Een bromfietser liet ter plaatse zijn bromfiets in de steek en zette het op een lopen. Hij kon niet meer achterhaald worden. De achtergebleven bromfiets is vermoedelijk gestolen.

De radarauto werd eveneens ingezet in de nabijheid van de controle. In Naarden werden 77 automobilisten geflitst, waaronder een automobilist, die binnen enkele minuten tweemaal werd geflitst met 89 km/h waar 50 is toegestaan.

In Huizen werden 80 automobilisten geflitst. Ook hier werd een automobilist binnen enkele minuten tweemaal geflitst met 82 en 96 km/h waar 50 is toegestaan.